In-line v zimě? Pod střechou i s hudbou

Most rozšiřuje svou nabídku pro milovníky kolečkových bruslí. Teď už jejich jízdě nezabrání ani počasí.

Most potvrzuje, že se chce stát rájem bruslařů. Přestože in-line stezky brzy kvůli chladnému počasí osiří, lidé nemusí kolečkové brusle balit do skříně. Útočiště jim nabízí Areál netradičních sportů v Mostě, tedy bývalý zimní stadion nad gymnáziem.
„Říkali jsem si, proč tuhle plochu nevyužít ještě více než dosud. Proto jsme přišli s nabídkou bruslení pod střechou,“ říká správce areálu Jan Hašek. Tohoto komfortu mohou Mostečané využívat už měsíc, zatím ale sportovcům přálo počasí a využívali stezky kolem Matyldy, Benediktu a na Hipodromu.

Čekání na horší počasí „Zatím chodí pět šest lidí. O víkendu je ale zájem větší,“ dodává Hašek. Chce proto se svými spolupracovníky dát bruslařům vědět, že takovou možnost mají. „Když lidem řekneme, že si můžou přijít zabruslit na krytý stadion s hudbou, všichni přikyvují, jaký je to skvělý nápad. Ale dosud asi bylo venku natolik obstojné počasí, že nepřišli. Oslovíme také školy, jedna si už objednala vstupenky pro své žáky,“ plánuje Hašek.
Lidi bruslení pod střechou opravdu láká, do Mostu se chystají i Litvínované. „Někde jsem tuto informaci zahlédla, ale nedohledala jsem žádné další podrobnosti. Určitě na brusle přijedu, protože jsem se na ně letos moc nedostala,“ říká například Markéta Žatecká z Litvínova.