Jakub Gazdík vládne thajboxerům.

Osmnáctiletý bojovník Jakub Gazdík se stal v tureckém Istanbulu mistem Evropy WKN.

Supertalent thajského boxu Jakub Gazdík z oddílu Como-3 gym vedeného Martinem Vaňkou potvrdil v Istanbulu svou stoupající formu. V sobotu 31. října pozdě večer zdolal na body v zápase na pět kol domácího fightera Ali Alkayise a získal tak evropský pás šampiona. „Jakub „Pretorián“ Gazdík trénuje tři a půl roku a tři roky zápasí. Pyšní se výtečnou bilancí deseti vítězství KO. Je to dvojnásobný mistr republiky, ale především mistr světa asociace WKL 2009 a nyní čerstvě mistr Evropy WKN v K1 rules. Dovolím si říct, že je to největší talent Muay-Thai u nás,“ nešetří chválou Gazdíkův trenér Martin Vaňka.
Před střetnutím v Turecku měl svěřenec Martina Vaňky výtečnou formu. Poslední tři duely vyhrál způsobem KO, a to jeho soupeři rozhodně nebyli žádná ořezávátka. „Nejprve se vypořádal se čtyřnásobným mistrem Polska v kickboxu Tomczikem. Poté se mu do cesty postavil mistr světa v K1 asociace ISKA 2009. I z tohoto měření vyšel vítězně. Do třetice všeho dobrého si poradil s Holanďanem Harrie Lodewijksem,“ přiblížil triumfy, které předcházely tomu sobotnímu Vaňka.

Tvrdý oříšek

Turecký zápasník měl do měření sil s talentovaným Gazdíkem unikátní bilanci. „Ze dvou set padesáti boxerských duelů vyhrál dvě stě čtyřicet. Navíc v zápasech v thajském boxu měl ze dvaceti střetnutí dvacet triumfů, z toho čtrnáct dokonce způsobem KO,“ stručně představil tureckého bojovníka Vaňka.
Fighter ze severomoravského oddílu Como-3 gym už však také dlouho neokusil hořkost porážky, takže se svého soupeře nezalekl. „Samozřejmě jsem si byl před zápasem Turkovy skvělé bilance dobře vědom, ale s trenérem jsme si řekli, že když se perfektně připravím a dodržím taktiku, se kterou nastoupím, mohl bych jej pokořit,“ prozrazuje Jakub Gazdík. Sympatickému Gazdíkovi drželo na dálku pěsti spoustu známých a kamarádů. „V Turecku jsem vnímal ohromnou přízeň od svých nejbližších. Přišlo mi od nich spoustu zpráv, ať ho rozsekám, roznesu na kopytech a nadělím tolik, kolik se do něj vleze,“ popisuje Gazdík.

Turecké peklo

Pro osmnáctiletého zápasníka to byla velice těžká zkouška. Hala naplněná k prasknutí totiž domácího fightera celý duel mohutně povzbuzovala. „Akce byla velkou televizní šou. Gazdík rozpoutal kotel. Taktika byla pracovat na bodovaných kopech na stehna. Kuba soupeře nohami rozbíjel a donutil ho brzy změnit postoj. V posledním kole dokonce zaboxoval, což Turka pořádně vyvedlo z míry,“ přibližuje Vaňka.
Gazdík svého soka zdolal na body a stal se tak evropským šampionem WKN. „Je to nepopsatelný pocit. Škoda jen, že jsme triumf nemohli více oslavit hned po zápase přímo v ringu. Turečtí diváci totiž pískali, bučeli. Rozpoutali pořádné peklo. Byli schopní nás doslova sežrat. Takže pořádnou oslavu uspořádáme až doma,“ zakončil čerstvý šampion Gazdík.