Jedenáct opilých za volantem

Policisté na Mladoboleslavsku opět vyrazili do boje s podnapilými řidiči.

V neděli uspořádali mladoboleslavští policisté další hon na řidiče, kteří jezdí autem pod vlivem alkoholu.
Výsledky kontrol jsou alarmující.
Za jedinou noc přistihli jedenáct podnapilých řidičů. V pěti případech se jednalo pouze o přestupek, ale šest řidičů nadýchalo výrazně přes jedno promile alkoholu. Ti jsou podezřelí z trestného činu řízení pod vlivem alkoholu.
To, že řidiči jezdící pod vlivem alkoholu neberou situaci příliš vážně, dokazuje i případ šestačtyřicetileté ženy. V sobotu krátce po jedenácté večer ji v Mladé Boleslavi v ulici Na Radouči kontrolovala policejní hlídka. Řidička jevila známky požití alkoholu a podle výsledků dechové zkoušky nepila zrovna málo. Nadýchala dvě a půl promile. Na obvodním oddělení si vyslechla podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Kolem třetí ráno ji policisté opět přistihli za volantem a výsledek dechové zkoušky byl prakticky stejný, přes dvě promile alkoholu.
Mnozí řidiči si také nelámou hlavu s uloženými zákazy řízení. Maření výkonu úředního rozhodnutí se dopustili nejméně tři osoby. V Mnichově Hradišti to devětadvacetiletý muž za volantem opelu spojil i s řízením pod vlivem alkoholu. V neděli kolem páté ráno nadýchal téměř jeden a půl promile. Podle kontroly v evidencích řídil navíc v době, kdy měl soudem až do roku 2011 uložen zákaz řízení všech motorových vozidel.