Kajetánka dostala ocenění v rámci soutěže Realitní projekt roku

V rámci nově vyhlášené prestižní soutěže ‚Realitní projekt roku 2011‘ získal developerský projekt KAJETÁNKA v pražském Břevnově hned tři ocenění. Nejvýznamnějším z nich je Cena odborné poroty za 2. umístění v České republice, druhým oceněním je Cena odborné poroty za 1. umístění v regionu Praha 6 a třetím úspěchem je Cena veřejnosti v regionu Praha 6.

„V konkurenci tolika zajímavých projektů jsou pro nás získaná ocenění skutečnou satisfakcí a povzbuzením k další práci,“ vyjádřila se Andrea Straube, zástupce developerské společnosti BOZNER. Pro KAJETÁNKU však nejsou tato ocenění prvními, kterých se jí dostalo. Renomovaný anglický časopis Overseas Living jí v loňském roce v soutěži Overseas Living Luxury Lifestyle Awards udělil prestižní ocenění ‚Best Development, Czech Republic 2010.

Luxusní developerský projekt KAJETÁNKA, vznikající na území rozsáhlého parku v Praze 6, Břevnově, mezi ulicemi Radimova a Na Petynce, nabídne přibližně 140 luxusních bytů. Součástí projektu zasazeného do udržované anglické zahrady bude rekonstrukce barokní Oranžerie, historické budovy zámečku a renovace parku včetně jezírka. Zámeček bude po dokončení celého projektu společně s částí zrenovovaného parku předán do vlastnictví Prahy 6 a sloužit veřejnosti.

Na projektu KAJETÁNKA se kromě společnosti BOZNER s.r.o. spolupodílejí její vlastníci, společnosti Lapid Capital Ventures Ltd. a Avestus Capital Partners (dříve Quinlan Private). Obě společnosti dlouhodobě působí na území střední a západní Evropy v oblasti prvotřídních nemovitostí. Avestus Capital Partners spravuje majetek v hodnotě přesahující 10 miliard eur. V portfoliu České spořitelny, partnera projektu KAJETÁNKA, je jen v Praze několik dalších rezidenčních projektů. Architektem projektu je renomovaný pražský ateliér LOXIA a.s.

Realitní projekt roku 2011 je přehlídkou nejlepších developerských projektů v jednotlivých regionech České republiky. Podmínky soutěže, jejímž cílem je zviditelnění současných kvalitních developerských projektů, splnilo 93 projektů, z toho 52 pražských a 41 projektů rozmístěných ve 13-ti krajích celé České republiky. Projekty byly hodnoceny odbornou porotou z řad realitních odborníků a architektů, a dále širokou veřejností. Realitní odborníci posuzovali projekty z hlediska tržních, praktických a kvalitativních aspektů, jakými jsou například lokalita, cena za metr čtvereční, prodejnost projektu ve vztahu k tržním cenám v dané oblasti, standardy projektu, marketing a další aspekty. Porota složená z architektů hodnotila projekty zejména po stránce architektonického zpracování a začlenění projektu do stávající zástavby.