„Každý zápas gól? Bez problémů“

Fotbalisté Břeclavi spoléhají v jarní části MSFL na nového střelce. Davida Bielčika z ŠKP Bratislava.

Sebevědomí? Tak to slovenskému útočníkovi Davidu Bielčikovi rozhodně nechybí. Věkem sice nová posila břeclavských třetiligových fotbalistů ještě patří mezi zelenáče, hlavu si s tím ale neláme. „Už jsem ukázal, že střílet branky umím. Budu spokojený, když se každý zápas trefím alespoň jednou,“ říká dvaadvacetiletý mladík přicházející z ŠKP Bratislava.

Skórovat v každém zápase? Není to příliš odvážný cíl? Proč? Když budu mít formu, můžu na jaře dát klidně dvacet gólů. Tomu prostě věřím.

Je pravda, že v přípravě se vám dařilo. Jste stoprocentně spokojený? Vždycky je co zlepšovat. Samozřejmě mě mé góly těší, ale mohlo jich být i víc. Ve vrcholné formě asi nejsem. Musím na sobě makat, abych měl pro mužstvo ještě větší přínos.

Kuriózní je, že jste se neprosadil proti slovenským týmům. To mě mrzí dvojnásob. Hlavně proto, že jsem protihráče znal, takže jsem měl velkou chuť nějaké branky dát.

Třeba si to vynahradíte v jarní části MSFL. V to doufám. Jsem útočník, góly musím dávat. Nic jiného se ode mě ani neočekává.

Jste spíš rychlostní typ. Věříte, že se ve třetí lize prosadíte? Je fakt, že nejsem žádný obr. Ale hrál jsem ve slovenské druhé lize, kde jsem góly dával, takže bych měl uspět i v MSFL. Musím si věřit.

V ŠKP Bratislava jste měl opravdu slušnou formu. Proč jste vlastně odešel? Za sezonu jsem dal nějakých deset dvanáct branek. Bylo to ale složité. Patřil jsem Interu Bratislava, který zanikl a jeho hráče převzala Senica. Do prvoligového týmu jsem se nevešel, a tak jsem byl na hostování v ŠKP. Tam už nemůžu pokračovat, protože se vyměnilo vedení a klub nemá peníze.

A pak vás oslovilo vedení MSK? Břeclav mi doporučil fotbalový agent Hampl. Ani jsem moc dlouho neváhal, protože jsem o zdejším klubu slyšel samé dobré věci.

Od hráčů Břeclavi? Volal jsem si s břeclavským záložníkem Róbertem Valentem, se kterým jsem hrál v Interu Bratislava. Ptal jsem se na podmínky v klubu, na tréninkové plochy a podobně.