Kulič zastínil jalového Matějovského

Přátelství šlo stranou. Mladá Boleslav hrála ve fotbalové lize se Spartou a proti sobě nastoupili bývalí spoluhráči.

Oba kopali za Mladou Boleslav a svého času v ní nosili kapitánskou pásku. Před čtyřmi roky společně přispěli ke slavnému vyřazení Olympique Marseille z Poháru UEFA. Teď ale stáli proti sobě. Boleslavský forvard Marek Kulič a záložník Sparty Marek Matějovský.
Zápas na Letné vyšel daleko lépe hostujícímu útočníkovi, byť si oba soupeři nakonec body podělili. Po remíze 1:1 je Sparta v tabulce nejvyšší fotbalové soutěže třetí, Boleslav hned o příčku za ní.
Týdeník Sedmička podrobně sledoval výkony obou fotbalistů a někdejších parťáků. Kdyby se známkovalo jako ve škole, dostal by Kulič lepší dvojku a Matějovský čtyřku.
Výkon středopolaře v rudém trikotu a bývalého reprezentanta byl velmi nevýrazný, stejně jako hra celé zálohy Pražanů. Právě ve středu hřiště Boleslavští Spartu v úvodním poločase přehrávali. Sedmička spočítala, že na dvě povedené přihrávky Matějovského připadala jedna pokažená. Za poločas vystřelil jen jednou, bránu minul. O přestávce ho kouč Jozef Chovanec vystřídal Liborem Sionkem.
To Marek Kulič si v dresu soupeře počínal daleko aktivněji. Úspěšnost přihrávek měl sice stejnou jako jeho sledovaný protihráč, ale z pozice útočníka se dral do zakončení častěji. A jednou také zbytečně.
Ve čtvrté minutě totiž Kulič prodloužil gólovou hlavičku Adriana Rolka do sítě a naneštěstí pro něj rozhodčí – jak se nakonec ukázalo, správně – odpískal ofsajd, přestože míč směřoval do brány.
„Ta dorážka mě mrzí, ale pár takových gólů mi už sudí uznali. Určitě i ve Spartě,“ postěžoval si Kulič. Během zápasu vystřelil čtyřikrát, dvakrát mířil mezi tyče. V 90. minutě ho vystřídal Řezníček.
Boleslav svou aktivitou v první půli Spartu dokonale zaskočila a díky gólu Lukáše Opiely ji vyhrála. Jenže po změně stran Sparta vyrovnala.
„Naše hra v první půli byla v pořádku. Kdybychom v tomhle tempu pokračovali i po přestávce, mohli jsme i vyhrát,” posteskl si po utkání boleslavský kouč Karel Stanner.

Hráli v týmu soupeře

Marek Kulič (nyní Mladá Boleslav) Marek Matějovský (Sparta)
Petr Johana (Mladá Boleslav) oblékal i reprezentační dres. Od července 2003 patřil dvě sezony do základní sestavy Sparty
Ondřej Kúdela (Mladá Boleslav) strávil ve Spartě osmnáct měsíců v sezoně 2007–2008. Za Pražany nastoupil jen v šesti zápasech, zbytek strávil na hostování v Kladně.
Radek Šírl (Mladá Boleslav) sice patřil od roku 2001 Spartě, ale povětšinou hostoval v Bohemians. V roce 2002 přestoupil do Petrohradu, kde strávil skoro osm let