Česká fotobudka sbírá designové ceny v Itálii i dalekém Los Angeles!

Zdroj: Fotonaut

Že se český design nenechá zahanbit předvedlo už mnoho produktů. Ne tak často se ale stane, že na světových designových soutěžích prorazí český výrobek, který patří spíše k netradičním oborům.

Tentokrát se to podařilo české fotobudce Fotonaut. Odnesla si hned dvě významné designové ceny, a to bronz v Los Angelském International Design Award za rok 2015 a stříbro v prestižní italské soutěži A'Design Award and Competition.

Oceňovaná fotobudka Fotonaut spatřila světlo světa v roce 2012. „V té době nás koncept fotobudek na party, firemní a propagační akce zaujal a hledali jsme, co se kde dá pořídit. A je to možná tím, jak jsme vybíraví, ale na celém světě jsme nenašli jediný produkt tohoto typu, který by se nám bez výhrad líbil.“ uvádí Martin Prošek, jeden z majitelů Fotonauta.

„Proto jsme se rozhodli vytvořit vlastní fotobudku úplně od základů. Od té doby pracuje na Fotonautovi kontinuálně od 7 do 16 lidí, od designérů, grafiků, programátorů, techniků a konstruktérů, až po šperkaře či vývojáře.“

Fotonaut

Že se malé české firmě podařilo vytvořit něco neobvyklého zjistili nedlouho poté, když se začaly ozývat firmy nejen z celé Evropy, ale i z Brazílie, USA, Srí Lanky, Ruska, Jihoafrické republiky, Macaa nebo Malediv se zájmem o koupit Fotonauta.

Proto firma tento rok kromě klasických pronájmů na eventy v České republice přistoupila k vývoji zcela od základů tak, aby bylo možné vyrábět její fotobudky sériově a prodávat je do celého světa.

„Dříve jsme jednoho Fotonauta vyráběli i tři měsíce, vše byla ruční práce, se všemi výhodami, ale i nevýhodami, které ruční práce obnáší. Teď jsme schopni odeslat klidně 30 naprosto precizních a strojově vyladěných fotobudek do celého světa každý měsíc a hledáme strategického partnera, který by nám dokázal s proražením na světových trzích pomoct.“ dodává Martin Prošek.

Kromě zmíněných designových ocenění byl Fotonaut nominovaný také na designové ceny Clio Awards, Core 77 Design Awards a EdAwards.

CO JE TO FOTONAUT?


Fotonaut je úplně jednoduše fotobudka. S fotobudkami na focení pasových fotografií má ale pramálo společného. Nevypadá jako obrovská krabice, právě naopak. Je vytvořený úplně od základů a moderně, aby mohl snadno cestovat po vašich akcích a bavit vás. Fotí vaše hosty v zábavném prostředí, s rekvizitami, samotné nebo ve skupinkách, bavící se a pózující. Hned na místě také tiskne ty nejkvalitnější fotografie, které si mohou vaši hosté hned odnést, poslat na e-mail nebo sdílet na sociální sítě.


Více informací na www.fotonaut.cz