Depeche Mode po třech letech opět zamíří do Prahy

Depeche Mode

Depeche Mode Zdroj: Profimedia.cz

Britští Depeche Mode vyrazí příští rok na velké koncertní turné a jejich zastávkou se stane 23. července i pražská Synot Tip Arena. Termíny koncertů dnes členové kapely představili na tiskové konference v Paříži přenášené i na internetu. Depeche Mode, kteří výrazně ovlivnili podobu elektronické hudby v 80. a 90. letech, se do Prahy vrátí po třech a půl letech.

Cena vstupenek na pražský koncert bude činit od 1190 do 1990 korun, řekl deníku E15 Petr Novák z pořádající agentury Live Nation. Pro členy klubu Live Nation začne prodej ve středu 24. října, pro ostatní příznivce pak o pět dní později.

Dave Gahan, Martin Gore a Andy Fletcher odehrají 34 koncertů v 25 evropských státech. Kapela očekává, že by koncerty mohlo zhlédnout na 1,5 milionu fanoušků. Turné odstartuje v úterý 7. května koncertem pod širým nebem v izraelském Tel Avivu. Vidět je mohou mimo jiné i příznivci na Slovensku, kde se koncert uskuteční 25. května. Turné obsahující zastávky ve značné části hlavních měst evropských států včetně Paříže, Londýna, Berlína, Moskvy či Říma skončí 29. července v Minsku. Následně se turné přesune do severní Ameriky.

Kapela se vydává na turné po třech letech po šňůře 142 koncertů v letech 2009 a 2010, kdy se rovněž zastavila i v Praze, tehdy však v O2 Areně. Stejně jako tehdy i nyní kapely představí písně z nového alba, na jehož natáčení trávila trojice čas v letošním roce. V pořadí třinácté studiové album by mělo vyjít na jaře příštího roku, tedy těsně před začátkem nového turné. Kapela původem z britského Basildonu od svého vzniku v roce 1980 prodala na celém světě přes 100 milionů nosičů a jejich alba z přelomu 80. a 90. let Music for the Masses a Violator patří k vrcholům elektronické hudby nejen tehdejší doby.