Divadlo Na zábradlí od nového roku zařadí do programu Havlovu hru Asanace

Václav Havel - Asanace

Václav Havel - Asanace

Pražské Divadlo Na zábradlí se rozhodlo, že v lednu zařadií do svého programu premiéru hry Asanace od zesnulého exprezidenta Václava Havla. Nevylučuje také, že by pak v průběhu roku mohlo do repertoáru přidat další jeho hry. Píše o tom agentura Mediafax.

Veřejná generální zkouška proběhne 12. ledna příštího roku, premiéru divadlo předpokládá na 13. a 14. ledna. „Hru pak budeme uvádět od března. Zatím nemám žádné zprávy, že bychom do programu kvůli té smutné události zařadili další jeho hry, ale nevylučuji to,“ řekla mluvčí divadla AlexandraPoláková.

Asanace pojednává o skupině architektů, kteří připravují demolici středověkého městečka v podhradí, na jehož místě má nově vyrůst panelové sídliště pro dva tisíce obyvatel.

V hlavních rolích se představí Jiří Ornest, Kristina Maděričová, Ondřej Veselý, Ivan Lupták, Natália Drabiščáková a Natálie Řehořová. Hru režíruje David Czesany.

Václav Havel působil v Divadle Na zábradlí Havel v 60. letech minulého století. Nejdříve tam pracoval jako kulisák a osvětlovač, později i jako dramaturg. Divadlo uvedlo i některé jeho hry.