Královna českého šansonu Hana Hegerová oznámila konec pěvecké kariéry

Hana Hegerová

Hana Hegerová

Legenda a královna českého šansonu Hana Hegerová se rozhodla po padesáti letech ukončit svou pěveckou kariéru. Zrušila dokonce i turné včetně koncertu k vlastním osmdesátinám. Její poslední album Mlýnské kolo v srdci mém přitom zaznamenalo mimořádný úspěch. Prodalo se ho přes 45 tisíc kusů a stalo se třetí nejprodávanější deskou loňského roku. Píše o tom dnes server iDNES.cz.

Její poslední album čekalo na spatření světla světa plných třiadvacet let. Když ho zpěvačka loni vydala, uvedla, že už o dalších kolech strávených v nahrávacím studiu neuvažuje. Hegerová také v současné době popirá, že by za tímto rozhodnutím stál její zdravotní stav - nejčastěji se v této souvislosti zmiňovala údajná náročná operace rakoviny, kterou probíral zejména bulvární tisk. Její manažerka Dana Skalová pak odmítla spekulace o tom, že by Hegerové lékaři odstranili několi nádorů, prý to byl jen „malý chirurgický zákrok“. Za zrušením jejích koncertů prý stojí dlouhodobé problémy pohybového ústrojí, napsal dále server.

„Rozhodla jsem se, že už nechci. Nechci už zpívat, nechci už vystupovat veřejně. Chci se zbavit stresu. Firma Hana Hegerová zkrátka končí, zůstává soukromá osoba Hana Hegerová, která si chce konečně vychutnat obyčejné klidné dny se svým pejskem. Držte mi palce, ať je jich ještě hodně,“ cituje iDNES slova Hegerové. Zpěvačka však milovníkům jejích niterně zabarvených písní vzkázala, že nevylučuje, že by přijala pozvání a v programu někoho jiného by se objevila jakožto host.