Nezaměnitelný kytarista Carlos Santana zahraje 1. srpna v Praze

Slavný americký kytarista, zpěvák a skladatel mexického původu Carlos Santana vystoupí 1. srpna v pražské O2 areně. Letos šestašedesátiletý nositel deseti cen Grammy se v metropoli představí po třech letech, tentokrát v rámci turné World Tour 2013, na němž propaguje nové album Shape Shifter.

„Santana během celé své kariéry hýří všemožnými barvami a prostřednictvím své univerzální mnohonárodnostní hudby rozdává poselství lásky, tolerance a bratrství. Do své tvorby absorboval všemožné vlivy, od afro-kubánských rytmů až po arabskou nebo indickou hudbu. Od ostatních kapel se od počátku kromě svého kytarového umění odlišoval zejména užíváním různých exotických nástrojů,“ řekl za pořadatele Jaroslav Svoboda.

Vstupenky v cenách od 799 korun jsou ode dneška v prodeji na terminálech Sazky.

Santana zazářil už na legendárním festivalu Woodstock v roce 1969 a proslavil se v 70. letech hity jako Black Magic Woman či Oye Como Va. V roce 1999 slavil jeden z největších comebacků v dějinách populární hudby s albem Supernatural, které při udělování cen Grammy získalo osm ocenění.

V Praze před třemi lety na vystoupení v O2 areně propagoval reedici své nejúspěšnější desky Supernatural, zahrál také své nejstarší hity i ukázky z aktuálního alba Guitar Heaven. Show plnou podmanivých melodií a exotických rytmů sledovalo podle pořadatelů přes devět tisíc diváků. Poprvé koncertoval před českým publikem v červenci 2004. Jeho poslední album Shape Shifter z loňského roku se skládá ze 13 sólových písní, ke kterým přizval jediné hosty, své dvorní vokalisty Andyho Vargase a Tonyho Lindsaye.