Letní festival s Jacksonem i Špinarovou

Začíná tradiční Opavské kulturní léto. Opavany čekají koncerty, filmy i velkoplošné projekce.

Každou středu film ve venkovním amfiteátru v sadech, každý čtvrtek koncert nebo velkoplošná projekce, v pátek oldies diskotéky a soboty budou patřit hudebním večerům a country bálům. Ve středu 16. června startuje festival Opavské kulturní léto a po celé prázdniny bude Opavanům servírovat hudbu, film i divadlo.
„Opavské kulturní léto zahájí jeden z nejoblíbenějších filmových příběhů Forrest Gump. Promítá se v amfiteátru v Městských sadech 16. června od půl deváté večer,“ uvedl mluvčí opavské radnice Jan Šindler. Opavané ještě v červnu uvidí filmy Bobule, Kolja a Obsluhoval jsem anglického krále.
Koncertní čtvrtky začnou vystoupením folkrockové kapely Fleret, která se opavskému publiku předvede 24. června v sedm večer na Dolním náměstí. Během léta v Opavě zahrají a zazpívají také Nightwork, Čankišou, Věra Špinarová nebo Clou. Na programu jsou i velkoplošné projekce s operními lahůdkami.
V pátek se v Městských sadech budou v létě scházet příznivci oldies. Akce začnou 25. června vzpomínkou na Michaela Jacksona. Soboty budou patřit hudebním projekcím a country bálům. Jako první je 19. června na programu projekce s Jaromírem Nohavicou, o týden později s Michaelem Jacksonem. Čaj o páté se Špekbandem bude 3. července a první country bál bude 17. července.
„Vstup na všechny akce Opavského kulturního léta je zdarma,“ dodal mluvčí Šindler.