Megatour bude mít úžasnou atmosféru

Michal David vyrazil na obří turné po celém Česku. Ve velkých halách si desetitisíce fanoušků užijí jeho nesmrtelné hity. Teď i v Brně.

Diskotékový král a jeden z nejpopulárnějších zpěváků všech dob u nás Michal David, rozený Vladimír Štancl, vyrazil na své největší koncertní turné po České republice. Při té příležitosti představil nové CD s názvem Čas vítězství.

Přestože Michal zdědil po otci talent pro jazz, šel si svou cestou. Stal se zpěvákem a skladatelem. Nejvíce ho proslavila popová hudba s hity Nonstop, Colu, pijeme colu či Každý mi tě, lásko, závidí, které miluje nejedna generace. Od 18. října až do 22. prosince se fanoušci mohou těšit na jeho obrovské koncerty. „Sám se nemůžu dočkat, až se ten úžasný kolotoč roztočí,“ říká Michal.

Jaké byly vaše pocity předtím, než jste vyrazil na své první megatour po velkých sportovních halách? Předpokládám, že když vám vyšlo dohromady třicet alb, která si koupilo milion a půl vašich fanoušků, bude jistě velmi úspěšné.

Opravdu moc jsem se těšil. Celé to megaturné začalo v říjnu v Českých Budějovicích a pokračuje v dalších osmi městech. Končím v prosinci dvěma koncerty v pražské Lucerně. Rád bych udělal turné, jaké dělají světové hvězdy tipu Madonny či Lady Gaga. Stejně jako ony, i já mám diskžokeje, jenž diváky pořádně rozproudí. Doprovází mě DJ Martin Hájek, který na koncertě dostává velký prostor a komunikuje s publikem. Těšit se můžete na netypický koncert s technickými, zvukovými a světelnými efekty a další zajímavosti. Na tour se objeví i Damichi, takže nebude chybět ani italská muzika. Také dorazí video host, který bohužel nemůže být se mnou na celém turné, jelikož je v Kanadě. Je jím Lucie Vondráčková, která čeká s manželem miminko. Budu prezentovat klip, který jsme spolu natočili k písni Byla to láska. Objeví se na mém novém CD Čas vítězství, které bude na koncertech ke koupi.

Jak dlouho jste se připravovali na turné?

Musím říci, že hodně dlouho. Není to otázka pár týdnů. Takové megaturné se připravuje několik měsíců a vše musí být dokonalé. Nerad bych své fanoušky jakkoli zklamal. Aby se to dalo zvládnout, celý projekt mi produkuje Jirka Pomeje, se kterým se mi skvěle spolupracuje. Nechtěl jsem se o turné starat sám, takže nebyl důvod, proč si opět nepřibrat ke spolupráci Jirku.

Pokud si vzpomínám, nikdy jste neměl tak obrovskou koncertní šňůru, jako nyní.

Přesně tak. Je to zatím největší šňůra, jelikož se bude koncertovat jenom ve velkých halách. Mám rád velké prostory a hodně publika. Mívá to skvělou atmosféru.

Mluvil jste o tom, že na koncertech budete prezentovat i své nové album. Vydáváte ho po deseti letech. Vznikalo tolik let?

S Martinem Hájkem máme na rádiu Kiss takový pořad, kde jsme se dotazovali posluchačů, jakou desku bych měl vydat. Všichni mi psali, že disco taneční muziku. Tak jsem se inspiroval, a udělal album v tomto duchu. Celé album mi otextovala Hana Sorrosová, se kterou jsme napsali před deseti lety Dlouhou noc pro Helenu Vondráčkovou. Na toto album mi napsala skvělé texty.

Jste vytížený právě současnými koncerty a novým CD, ale přesto se zeptám, máte v hlavě už nějaký další projekt?

Mám připravené dva projekty. Jeden je teenagerovský muzikál podobný High School Musical nebo Škole ro©ku a připravuji ho s Mirjam Landou. Do hlavních rolí chci obsadit dívčí skupinu 5Angels. A na následující rok 2013 chystám nový muzikál Mata Hari. Jde o velmi zajímavou emocionální ženskou postavu, kterou by měla ztvárnit Kateřina Brožová. Pak také připravuji návrat Kleopatry.

Doprovází vás manželka s rodinou na koncertě podporovat?

Nebudou, protože dcera je nyní v Americe, kde studuje v New Yorku na Sarah Lawrence College. Je to škola zaměřená na umění a divadelní produkci. Moc ji to baví a kdoví, třeba mi bude dělat produkci při dalším muzikálu. Žena tedy hlídá vnuka, přijde až do Lucerny.

Jaká je péče o vnuka, kterého vám dcera svěřila, než odjela do Ameriky?

Není tak hektická, dcera neodjela od syna na roky. Budou se vídat každý měsíc, dá se to zvládnout dobře.

MICHAL DAVID MEGATOUR 2011

Show Michala Davida vypukne 15. listopadu 2011 v brněnské Kajot Areně od 19.30.
Vstupenky exkluzivně nabízí TICKET ART (www. ticket-art.cz) za 390 a 590 korun.
Hosty bude skupina Damichi a video hostem Lucka Vondráčková.