Microsoft představil vlastní chytrý náramek Band

Microsoft představil chytrý náramek Band

Microsoft představil chytrý náramek Band Zdroj: Repro MobilMania.cz

Microsoft představil chytrý náramek Band
Microsoft představil chytrý náramek Band
Microsoft představil chytrý náramek Band
Microsoft představil chytrý náramek Band
4
Fotogalerie
Microsoft oficiálně představil svůj příspěvek do módní kategorie nositelné elektroniky. Své zařízení firma pojmenovala jednoduše Microsoft Band. Obsáhlou výbavou a řadou funkcí chce technologický obr z Redmondu konkurovat chytrým hodinkám jiných výrobců.

Narámek prý dokáže sledovat fyzickou aktivitu uživatele a zobrazit notifikace přicházející z telefonu. Jako vstupní zařízení je možné Band použít díky hlasové asistentce Cortana, která vám na povel založí událost v kalendáři, připomínku apod.

Uvnitř náramku je deset senzorů: teplota kůže, intenzita UV záření, GPS, trojosý gyroskop, akcelerometr, senzor intenzity okolního osvětlení regulující jas displeje, optický senzor srdečního tepu sledující uživatele průběžně po celých 24 hodin, galvanický senzor měřící změny ve vodivosti kůže, čímž určuje stupně stresu uživatele. Microsoft sem počítá i mikrofon a kapacitní dotykovou vrstvu displeje.

Multiplatformní zařízení s baterií na 48 hodin

Přes obsáhlou sadu elektroniky Microsoft tvrdí, že Band vydrží nabitý 48 hodin. To je ovšem bez zapnuté GPS, která výdrž zredukuje na jednotky hodin.

Band je podle výrobce multiplatformní. Aplikace jsou připravené pro Mac OS X, iOS, Android a pochopitelně také Windows Phone. S telefony se Band spojuje přes Bluetooth 4.0.

Cena náramku je stanovena na 199 dolarů (4400 korun bez DPH) s tím, že v prodeji se objeví v USA už tento pátek. Jakékoliv informace k prodeji v Evropě zatím chybí.

Microsoftu klesl zisk, tržby zvýšil o čtvrtinu, i díky mobilům

Microsoftu v prvním čtvrtletí jejího finančního roku klesl zisk, zčásti kvůli předpokládaným nákladům na rozsáhlé propouštění, které největší světový výrobce počítačového softwaru ohlásil v červenci. Tržby ale překonaly odhady, mimo jiné díky lepšímu prodeji telefonů či tabletů Surface. Akcie firmy v prodlouženém obchodování rostly.

Čtvrtletní zisk Microsoftu klesl o 13 procent, zčásti kvůli předpokládanému odpisu ve výši 1,1 miliardy dolarů spojenému s masivním propouštěním. Bez tohoto nákladu firma vykázala zisk 4,5 miliardy dolarů (98,5 miliardy Kč) oproti zisku 5,2 miliardy, který vykázala ve stejném čtvrtletí před rokem.

V přepočtu na akcii zisk činil 54 centů. Trh podle agentury Reuters předpokládal výsledek 49 centů při zohlednění zmíněného odpisu.

Tržby společnosti posílily proti stejnému loňskému čtvrtletí o 25 procent na 23,2 miliardy dolarů (508 miliard korun). Firmě pomohl obchod s mobilními telefony, který v dubnu koupila od finské společnosti Nokia. K výsledku přispěl i lepší prodej produktů v oblasti cloudu jiným firmám.

Trh čtvrtletní tržby Microsoftu odhadoval na 22 miliard dolarů. Akcie Microsoftu, které za poslední rok stouply o 33 procent, přidaly v prodlouženém obchodování na Wall Street další tři procenta.