Místo aut městská třída. Prohlédněte si, jak má v budoucnu vypadat okolí Plzeňské ulice v Praze

A takto uvažuje o oblasti urbanistická studie.

A takto uvažuje o oblasti urbanistická studie. Zdroj: A69 architekti

Kostel Nejsvětější Trojice na Smíchově se nachází v areálu Malostranského hřbitova. (na snímku aktuální stav)
Schválená urbanistická studie ateliéru A69 architekti vytváří místo dopravní tepny vznik nového veřejného prostoru.(vizualizace ukazuje, jak by by mohlo okolí vypadat v budoucnu)
Takto vypadá podchod pod Plzeňskou ulicí nyní.
Takto si jeho podobu představují architekti.
Proměnou projde i vozovna v Košířích. Tramvaje se zde opravovaly od roku 1904 do 70. let minulého století. Od té doby se objekt nevyužívá.
14
Fotogalerie

Dopravně exponovaná Plzeňská ulice by se v budoucnu mohla změnit. Pražští radní schválili proměnu šest kilometrů dlouhého území kolem Motolského potoka na Praze 5. Jak se změní charakter rušné Plzeňské ulice? Podívejte se do galerie.

Stěžejní úlohu přeměny oblasti hrají dvě rušné ulice -  Plzeňská a Vrchlického. V prvně jmenované ulici se má zklidnit provoz přidáním druhého jízdního pruhu. 

Exponovaná silnice tak změní svůj charakter. Vznikne zde nová městská třída s širšími chodníky, funkčním parterem a obytnou funkcí.

Studii si prohlédněte ve fotogalerii:

Proměnou by podle studie od A69 architekti měla projít i košířská vozovna, kde vznikne buď tržiště, nebo komunitní centrum. Auta zmizí i z Košířského náměstí. 

Urbanistická studie, která zapracovává desítku dalších dílčích projektů, bude sloužit jako podklad pro budoucí rozvoj této oblasti i na magistrátní úrovni.