Mladík zažil bití, vyhrožování i znásilnění

Dva měsíce vyhrožování, bití a sexuálního nátlaku má za sebou devatenáctiletý mladík. Kriminalisté z Uherského Hradiště označují jeho soužití se sedmatřicetiletým mužem jako vězení bez mříží.

„S podobným případem jsem se za svou čtyřletou službu u policie nesetkal. Začal vlastně nevině, mladík odešel po neshodách s rodiči z domu. To lidé jeho věku dělají. Ale vygradoval tak, že nakonec mohl skončit ještě větší tragédií,“ vyjádřil se tiskový mluvčí hradišťské policie Aleš Mergental.

Mladý muž se po odchodu z domova seznámil s homosexuálním mužem v hospodě. Přijal jeho nabídku na bydlení, za které platil tím, že kradl v hradišťském supermarketu balíčky masa. Z nich pak „pan domácí“ vařil jídlo. Jako bonus začal mladík dostávat marihuanu, později dokonce pervitin. Mladíkova závislost na muži středního věku se neutužovala jen poskytovaným přístřeším a dodávanými drogami, ale také násilím a vyhrožováním. Když nesplnil, co měl nebo byl na jiném místě, než si muž představoval, došlo na pěsti a facky. Přitom mu vyhrožoval zabitím a podpálením domu jeho rodičů, pokud by jej neposlouchal, utekl by nebo se před ním schovával.

„Bití a vyhrožování používal agresor také v situaci, kdy mladíka nutil k sebeukájení, při kterém se sám násilník ukájel. Jednoho večera využil mladíkova stavu opilosti, v němž mu měl píchnout drogu do žíly, aby jej poté znásilnil,“ popsal události Mergental. Pak mladík zkusil utéct, ale jeho trýznitel jej objevil.

Vydařil se až druhý pokus o útěk. Mladík se schovával na různých místech v Uherském Hradišti, až jej našel jeho otec. Doma se pak se vším svěřil. Kriminalisté pak násilníka obvinili ze spáchání trestných činů znásilnění, sexuálního nátlaku, nebezpečného vyhrožování, nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy, porušování domovní svobody a ublížení na zdraví. Za majetkové a násilné trestné činy už byl několikrát souzený. Teď mu hrozí až deset let za mřížemi. Policisté podali návrh na jeho umístění do vazební věznice.