Mnichovský EXPO REAL: prvek stability v oboru

Přes všechny turbulence, které nastaly na finančních trzích, představuje veletrh EXPO REAL v oboru určitou stabilitu, a to i v počtu vystavovatelů a návštěvníků. Na podzim 2011 se tohoto odborného veletrhu nemovitostí a investic zúčastnilo okolo 37 000 osob.

#####Loňská statistika

Z celkového počtu účastníků veletrhu bylo zhruba 19 000 odborných návštěvníků a 18 000 reprezentantů vystavujících firem. Návštěvníci přijeli ze 72 zemí celého světa, vedle Německa byly nejčastěji zastoupeny země v tomto pořadí: Velká Británie, Nizozemí, Rakousko, Švýcarsko, Francie, Polsko, USA, Česká republika, Ruská federace a Lucembursko.

Veletrhu EXPO REAL 2011 se zúčastnilo 1610 vystavovatelů ze 34 zemí. Byla zřejmá i vyšší poptávka plochy ze strany zahraničních účastníků, např. ze strany Lucemburska či Nizozemí, které svoji výstavní plochu dokonce zdvojnásobilo. „Fakta jasně ukazují v tomto oboru stabilitu a také fakt, že veletrh EXPO REAL je pro celou tuto branži nepostradatelnou platformou, která přispívá k větší transparentnosti a obchodním šancím. Na veletrhu vládla velmi příjemná atmosféra,“ prohlásil Eugen Egetenmeir, obchodní ředitel Messe München International.

#####Optimismus převládá

Podobný názor vyjádřil rovněž Bradley A. Olsen, President of Atlantic Partners, USA: „Mám pocit, že návštěvníci mají o obchod na veletrhu EXPO REAL i nadále zájem, a to i přes nejistou situaci, která ve světě vládne. My se tohoto veletrhu účastníme již po jedenácté a můžeme říci, že tento ročník patřil opravdu mezi ty nejúspěšnější. Počet i kvalita návštěvníků jsou na velmi vysoké úrovni.“ Tento fakt potvrzují i výsledky návštěvnické ankety. Celkově 97 % návštěvníků hodnotí tento veletrh známkou 1 až 2, 71 % návštěvníků vidí současnou hospodářskou situaci v oboru pozitivně, 47 % neočekává do budoucna žádnou výraznou změnu, 28 % předpokládá dokonce zlepšení a jen 25 % návštěvníků se obává horší situace.

#####Přihlášky do 30. března

Příští ročník veletrhu EXPO REAL se koná od 8. do 10. října 2012 v Mnichově. Uzávěrka přihlášek je stanovena na 30. 3. 2012 a české zastoupení pořadatele veletrhu nabízí českým zájemcům aktivní účast na veletrhu s nejmenší možnou expozicí 20 m2 v konečné ceně 298 000 Kč + daň + zápis do katalogu ve výši 450 eur. V ceně jsou 4 kusy vystavovatelských průkazů.

Informace na info@expocs.cz, on-line přihlášky na www.exporeal.net