My, Tři králové jdeme k vám

Tisíce koledníků se také v Ostravě zapojuje do tradiční Tříkrálové sbírky, která probíhá od 1. do 14. ledna.

V letošním roce se Tříkrálová sbírka koná už desátým rokem.
„Výtěžek z ní by měl v ostravsko-opavské diecézi putovat především na pomoc starým lidem, lidem bez domova, ale také dětem a mládeži,“ uvedl koordinátor sbírky Martin Hořínek.
V loňském roce se v ostravsko-opavské diecézi podařilo vykoledovat přibližně deset a půl milionu korun. Šlo o druhou nejvyšší částku, která se na severní Moravě vykoledovala.
Výsledek letošního koledování Tříkrálové sbírky zatím není známý, protože sbírka dosud trvá, nicméně o jeho využití už mají charity jasno.
Z letošního výtěžku Tříkrálové sbírky chtějí podpořit především služby zaměřené na pomoc starým lidem a lidem v tíživé situaci.
„Největší část je zaměřena na podporu služeb pro staré a nemohoucí lidi, ať jsou to služby pobytové či terénní. Další velkou skupinu záměrů tvoří pomoc lidem bez domova a v tíživé situaci, dále pak podpora služeb pro děti a mládež,“ vysvětlil Hořínek.
Koledníci budou lidem rozdávat tříkrálové cukříky a kalendáříky. Vedoucí charitních kolednických skupinek budou mít zapečetěnou plastovou pokladničkou s logem Charity a průkazku, která je opravňuje k nakládání s pokladničkou.
„Koledníkům určitě přispěji, protože vybírají peníze na dobrou a potřebnou věc,“ prozradil Sedmičce Pavel Švec z Poruby.