Na projektu Nová Karolina Park se obnovují práce

Projekt Nová Karolina Park společnosti PASSERINVEST GROUP a Multi Development v Ostravě opět ožívá. Do projektu vstoupil další partner, společnost GEMO OLOMOUC, který se stal zároveň generálním dodavatelem, a stavební práce na kancelářském projektu se obnovily. Dokončení pomyslné vstupní brány Nové Karoliny k historickému srdci Ostravy je plánováno na jaro 2013.

Kancelářský projekt Nová Karolina Park umístěný v severovýchodní části nově urbanizovaného území, byl posledním ze tří staveb, který v rámci první fáze realizace jednoho z největších městských developerských projektů v České republice zatím nepokračoval. „Krize zmrazila kancelářský trh v Ostravě i na jiných místech. Vstupem nového partnera a vložením dalšího vlastního kapitálu bude možné projekt dokončit, aniž bychom byli nuceni čekat na nové „Tieto“, které by klidně ještě několik dalších let nemuselo nastat. Takto budeme moci nabízet prvotřídní kancelářské plochy na nejlepším místě v Ostravě i zákazníkům, kteří budou potřebovat třeba i jenom několik set metrů čtverečních. Jsem přesvědčen, že zvolené řešení přinese benefit všem stranám i ostravské veřejnosti,“ říká Radim Passer, předseda představenstva společnosti PASSERINVEST GROUP.

Šestipodlažní administrativní objekt je z dílny CMC architects od autorů Víta Másla a Davida R. Chisholma. Tvoří ho jednotný monoblok s vnitřním průchozím nádvořím se dvěma branami a je urbanisticky citlivě zakomponován do stávajícího rázu okolních budov. Kromě 24 600 metrů čtverečních atraktivních kancelářských ploch s flexibilní možností dělení pater vznikne v budově navzájem propojené podzemní podlaží sloužící jako parkoviště téměř pro 280 stání. Přízemí nabídne 3 700 metrů čtverečních maloobchodních prostor. V současné době se jedná se zájemci o tyto maloobchodní jednotky, obnovují se jednání na pronájem kancelářských ploch.

Dalším partnerem projektu Nová Karolina Park se vedle PASSERINVEST GROUP a MULTI Developmentu stala společnost GEMO OLOMOUC, která je nově i generálním dodavatelem stavby. „Vzhledem k dlouhodobému přerušení výstavby tohoto objektu se v současné době prověřují veškeré dříve provedené stavební práce – především pilotové zakládání. Zahájení těchto prací proběhlo již minulý týden a jejich dokončení, společně s provedením sanace základové spáry, bude realizováno během prázdninových měsíců. Současně s těmito pracemi probíhá rovněž obchodně-technická příprava celé výstavby. Samotná výstavba pak bude zahájena začátkem měsíce září prováděním monolitického skeletu suterénu a horní stavby, který bude dokončen v polovině dubna 2012,“ říká Ing. Jaromír Uhýrek, generální ředitel společnosti GEMO OLOMOUC. Firma je zároveň i generálním dodavatelem obchodně-zábavního centra a spolu-developerem bytového projektu Rezidence Nová Karolina.

„Jsem rád, že se práce na projektu Nová Karolina Park po krizí vynuceném přerušení opět rozběhly a že se podařilo zaktivovat i tuto pro svou exponovanou polohu tak významnou část výstavby 1. etapy Nové Karoliny, v současné době jednoho z největších městských developerských projektů v České republice,“ říká Ing. Arch. Luboš Kočí, generální ředitel společnosti Multi Development CR a pokračuje: „K obchodně-zábavnímu centru, plochám bydlení, novým ulicím a náměstím, rozsáhlé infrastruktuře a také lokalitám pro volný čas nyní tedy přibudou i moderní kancelářské prostory. V Ostravě tak skutečně roste celá nová část centra města.“