Na Valašsko na piknik... nebo s bylinkovým receptem

Na piknik mohou hosté vyrazit sami z hotelu Laterna, kde je do beskydských horských podmínek vybaví speciálním piknikovým košem, který se dá nosit na zádech jako batoh.
„Na cestu dostanou výletníci piknikovou mapu s doporučenými místy krásných vyhlídek, ohnišť a míst s pitnou vodou, je v něm přibalena i deka“, říká vedoucí hotelu Zuzana Vašutová. V koši pro dva najdou piknikáři místní speciality: např. dolnopasecké Horůtovy bio sýry, škvarkovou bulku se sýrovou pomazánkou nebo Váhalovu slaninu…
Wellness hotel Horal pořádá na terase letní kurzy grilování pod širým nebem. Co si připravíte, to si taky sníte…, dozvíte se ale také, jak se správně připravují různé druhy masa či ovoce (banán na chilli!), na co jsou vhodné různé druhy grilů. Kurzy probíhají po celé léto každou středu v podvečer. V Horalu grilují i tamní kuchaři po celé léto každou neděli, i s doprovodem cimbálovky.
Valašští hoteliéři vyhlásili i další ročník soutěže o nejlepší valašský recept, jehož hlavním tématem jsou tentokrát bylinky. „Uvítáme recepty na jakékoli krajové speciality, v nichž hrají podstatnou roli bylinky, které lze běžně vypěstovat doma či na zahrádce – od různých druhů koření přes špenát až k rostlinám našich luk (kopřivy či medvědí česnek),“ uvedl šéfkuchař Spa hotelu Lanterna Pavel Václavík.