Nákupní centrum Fontána v Teplicích je již z většiny pronajato

Vyrůstající obchodní centrum Fontána v Teplicích již zná nájemce na většinu své užitné plochy přibližně ve výši 20 tisíc čtverečních metrů. Otevře tam například svou prodejnu supermarket SPAR na 1350 m2. V centru, které se má za zhruba miliardu korun otevřít v roce 2013, tak zůstává volných zhruba 7500 m2. Uvádí to investorská skupina JTH.

Záměrem je vybudovat v centru Teplic reprezentativní nákupní centrum vyššího standardu. Nákupní centrum vzniká v nejatraktivnější části města na náměstí Svobody, které tvoří vnitřní lázeňské území města. Náměstí je přímo propojeno s největší pěší zónou ve městě - ulicí Krupskou. Autorem architektonického návrhu a projektové dokumentace je českobudějovický Ateliér 8000. Střechy na budově budou sedlové, podle autorů návrhu přestavby se do lázeňského města hodí. Objekt má být i prosklený, aby z něho bylo vidět ven a naopak okolí mohlo pozorovat dění uvnitř budovy.

V celém komplexu jsou předpokládány funkce jako obchod, služby, restaurace, café, kancelářské plochy nebo volnočasové aktivity - relaxační centrum. V centru bude asi 450 parkovacích míst, včetně podzemních garáží. Záměr je vyvolán i dlouhodobým nedostatkem vhodných nájemních ploch, které by umožnily dobrou reprezentaci úspěšných tuzemských i zahraničních společností.

Investorská a developerská společnost JTH se zaměřuje na realizaci multifunkčních, rezidenčních, maloobchodních a kancelářských projektů. Rozvíjí maloobchodní koncepty v Praze, Liberci, Příbrami, ve Dvoře Králové nad Labem, v Ostravě a v řadě dalších menších měst v České republice a na Slovensku.