Nehoda v Drahotuších: vrazil do auta a plotu a odešel

Projížděl Drahotušemi, v zatáčce nezatočil, ale jel rovně, vrazil do zaparkovaného auta a do plotu. Potom řidič z místa nehody odešel.

Hranice, Drahotuše/ V sobotu 3. října v jedenáct hodin večer projížděl šedesátiletý řidič s autem značky Peugeot Zahradní ulicí v místní částí Hranic, v Drahotuších.

„Při najíždění do táhlé pravotočivé zatáčky se plně nevěnoval řízení a pokračoval v přímém směru, kdy vyjel mimo komunikaci a levou přední částí narazil do zaparkovaného osobního vozidla Škoda Felicia, které se vlivem nárazu otočilo o 180 stupňů a zadní částí narazilo do oplocení domu. Řidič Peugeotu také s autem narazil do oplocení stejného domu a poté zastavil na travnaté ploše,“ popsala nehodu přerovská policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Řidič poté z auta vystoupil a z místa nehody odešel. V neděli ráno naměřili policisté u řidiče dechovou zkouškou alkohol. „Muž uvedl, že alkoholické nápoje požil až po dopravní nehodě,“ uvedla Miluše Zajícová.

Na vozidle Škoda Felicia je škoda patnáct tisíc korun, na plotě pět tisíc korun a na Peugeotu deset tisíc korun. „Případ je i nadále v šetření,“ dodala Miluše Zajícová.