Nepoškozená kopie prvního komiksu o Batmanovi z roku 1940 se prodala za více než dva miliony dolarů

Batman ve filmu Temný rytíř z roku 2008

Batman ve filmu Temný rytíř z roku 2008 Zdroj: profimedia.cz

Za první číslo Batmana se očekává prolomení aukčního rekordu
Za první číslo Batmana se očekává prolomení aukčního rekordu
Jedna z nejvzácnějších karet hry Magic
První číslo komiksu Captain America
První číslo komiksu X-Men
8
Fotogalerie

Texaská aukční síň Heritage Auctions stanovila nový rekord. Nepoškozené první číslo batmanovského komiksu společnosti DC z roku 1940 se prodalo za 2,2 milionu dolarů. Což je více než 47 milionů korun. Jde o nejdražší komiks, který je založený na jedné postavě. Vůbec nejdražším komiksem se v roce 2014 stal výtisk Action Comics #1 z roku 1938, kde se poprvé objevila postava Supermana.

Původní nabídka za nepoškozené první číslo Batmana byla vyčíslena na 1 525 000 dolarů, tedy téměř 33 milionů korun. Kniha se vydražila během živé aukce, kterou pořádala texaská síň Heritage Auctions na svých webových stránkách

Kromě Batmana nabídla aukční síň i celou řadu dalších vzácných komiksových sešitů. Mezi nimi například první číslo komiksu Captain America z roku 1941, který nyní vyjde na 175 tisíc dolarů, tedy asi 3,7 milionu korun. Komiksoví fanoušci ale mohli získat i „rare“ kusy komiksů Daredevil, první číslo The Amazing Spiderman či Fantastic Four nebo X-Men. 

Kromě komiksových knih nabídla aukce i vzácné předměty z karetních her. V nabídce tak byla například hrací karta Charizarda z Pokémonů za vyvolávací cenu 155 tisíc dolarů, tedy asi 3,3 milionu korun. Heritage Auctions nabídla fanouškům také jednu z nejvzácnějších karet hry Magic Black Lotus, jejíž počáteční cena byla stanovena na v přepočtu 882 tisíc korun.