Nové písmo pro školy Comenia Script míří do AppStore

Písmo Comenia Script, které je od roku 2012 schválené jako alternativa ke klasickému způsobu psaní na základních školách, rozšířilo svou digitalizovanou verzi. Nově jsou v nabídce také aplikace pro uživatele tabletů iPad a telefonů iPhone.

Ukázková verze výukového programu Comenia Script - psaní s motýlem je bezplatně dostupná ke stažení v AppStore. Všech 97 znaků včetně sady obrázků Comenia Pictures je možné zakoupit za necelých padesát korun (1,79 eur).

Program vznikl ve spolupráci Radany Lencové, autorky písma, s vývojářským studiem J4W. Aplikace pro Apple doplní programy pro interaktivní školní tabule a tablety či mobily od společnosti Samsung, s níž má J4W do konce letošního roku podepsánu exkluzivitu.

Vývojáři chystají pro Comenia Script i nové aplikace. „Máme nějaké nápady od učitelů, které bychom rádi rozpracovali,“ řekl E15 Jakub Wagner z J4W s tím, že v příštím roce by měly být programy přístupné pro všechny chytré telefony pracující s operačním systémem Android.

S novým písmem, které je proti klasickému nespojité a má i jednodušší tvary, pracuje v Česku zhruba 200 škol. V končícím školním roce se do jeho testování zapojilo i šest základních škol na Slovensku.