O nelétajících objektech

PIKOVÁ SEDMA

Už několik desítek let vzrušuje lidi po celém světě fenomén UFO. V poslední době se ale v Česku objevil ještě záhadnější jev, který ale kupodivu zatím nikoho moc nevzrušuje. Místo neidentifikovaných létajících objektů (UFO) totiž zaznamenala naše země výskyt záhadných nelétajících objektů (CASA). Popisy věrohodných svědků se nápadně shodují: „Jde o velké objekty podlouhlého tvaru. Má to vždy dvě křídla a dva motory, z nichž jeden je funkční. Vypadá to trochu jako velký dopravní letoun.“ Jenže TO nelítá. „Jedinej, kdo v tom pořádně lítá, je bývalý ministr obrany Barták,“ uvedl zdroj blízký ministerstvu. To už ustanovilo vyšetřovací komisi. „Má zjistit, kde se to tady vzalo a co teď s tím,“ uvedl mluvčí ministerstva.

Stejně jako UFO i fenomén obřích nelétajících objektů má několik možných vysvětlení.

Někteří odborníci tvrdí, že jde o podvod. „Fotomontáž je vyloučena, na jedné z mnoha fotografi í si nelétající objekt zachmuřeně prohlíží i ministr obrany. Ale stejně na tom něco smrdí,“ uvedl jeden z nich. Pak je tu možnost, že jde o přelud nebo nějaký vzácný optický klam. Tomu nasvědčuje fakt, že u každého, kdo tuhle věc sleduje trochu déle, roste pocit, že se mu to snad jenom zdá.

Odvážnější teorie mluví o tajném armádním projektu. To by vysvětlilo nápis, kterého si na objektech všimli svědci: Czech Air Force. Česká armáda možná vyvíjí novou pozemní zbraň, kterou maskuje jako letadlo. Spekuluje se dokonce, že ji chce nasadit v Afghánistánu. „Jak by to tam ale proboha dostali?“ kroutí hlavou záhadologové. Poslední možné vysvětlení je návštěva mimozemské civilizace. „Vždy, když se začnete na ministerstvu na tu věc ptát, máte pocit, že mluvíte s Maršany,“ potvrzují někteří novináři. Záhadologové to ale zpochybňují: „Pořídit něco takového muselo stát několik miliard. Jen proto, aby to pak někde stálo? Proč by inteligentní bytosti něco takového dělaly?“