Obránce s pálenkou, miss a krotitel psů. Tak se tváří Sedmička

Už vědí, jak chutná sláva. Objevili se na fotografiích Sedmičky. Jak jim taková popularita změnila život?

Titulní strana novin upoutá čtenáře na první pohled. Ten, kdo se na ní objeví, má jistotu, že si ho lidé všimnou. Budou ho poznávat na ulici a možná si ho i zapamatují. Fotky v novinách nepatří jen topmodelkám nebo slavným herečkám. Fotograf Sedmičky nabídl pózování zajímavým Hradečákům.

Hokejista v palírně

Jako na zábavu, která přinesla pobavení i jeho kamarádům, vzpomíná na focení loňské říjnové Sedmičky Martin Ištvánik. Když redaktoři tehdy sháněli příjemnou tvář, se kterou by udělali fotostory o pálení slivovice, narazili právě na jindřichohradeckého hokejistu.

Příběh začínal na zahradě trháním švestek, pokračoval odvozem úrody, pálením, stáčením a končil ochutnáváním slivovice. Díky tomu se stal Ištvánik v očích některých čtenářů odborníkem. Kamarádi si z něj ale dělali legraci. „Jeden přemluvil kolegu z práce, aby mi zavolal jako že chce o pálení něco vědět. Vyptával se na různé rady a kolik bude mít z kolika kil špendlíků pálenky. Takhle si ze mě vystřelili ještě několikrát,“ směje se třicetiletý hokejista.

Mezi vtipálky se objevilo i několik opravdových zájemců. To už byl ale Martin Ištvánik ve střehu. Považoval to za další srandu a k volajícím moc milý nebyl. „Nakonec se ukázalo, že opravdu chtějí kontakt na pálenici, tak jsem je do jedné poslal,“ dodává.

Na focení vzpomíná hokejový obránce jako na zajímavou zkušenost, díky které se dostal na místa, kam běžně nechodí. „Normálně jen odevzdáte ovoce a pak si přijdete pro lahve. Takhle jsem viděl, jak vše vzniká,“ chválí si.

Popularita přinesla Ištvánikovi i jednu negativní zkušenost. Z fotografie, kde popíjí hotovou slivovici, usoudili někteří lidé, že má problémy s alkoholem. Dokonce na to neváhali upozornit jeho matku. „Přitom v té skleničce byla obyčejná voda,“ kroutí nevěřícně hlavou.

Mirka se bála vody

Poprvé v novinách a hned na titulní straně. Čtyřiadvacetiletou prodavačku ze sportovní prodejny Miroslavu Dvořáčkovou přesvědčili v srpnu redaktoři, aby se nechala vyfotit k testu vody na koupalištích. Mělo to jeden háček, modelka se bojí vody a v přírodě se koupe nerada. „Známí se ptali, jak jste mě donutili tam vlézt,“ usmívá se Dvořáčková. Focení nepřálo ani počasí, protože se krátce předtím zatáhlo. Přesto dívka nakonec do vody vlezla.

„Bylo to zajímavé. S fotografem se mi spolupracovalo dobře, myslela jsem, že to bude horší,“ tvrdí. O tom, že se objeví její snímek na první straně, nikomu neřekla. Mělo to být překvapení. Dvořáčková se setkala se samými pozitivními ohlasy. „Babička si dokonce nechala fotku zarámovat,“ dodává.

Cvičitel psů

Neposlušný pes kolegyně přivedl v květnu do redakce osmadvacetiletého Roberta Blažka. Protože dokázal během chvíle naučit divokého retrívra Matěje, co smí, a co ne, vznikl o mladém muži článek. A k němu fotky.

Ta titulní, kde fenka Lella skáče svému pánovi přes rameno, vzbudila velký ohlas. Do redakce chodily denně e-maily s žádostí o kontakt na sympatického cvičitele. A prosby neskončily ani půl roku po zveřejnění článku.

„Spoustu lidí jsem musel odmítnout. Mám dvě práce, takže psy cvičím spíš pro radost. Radu občas dám, ale abych se zvířeti věnoval, na to nemám čas,“ říká Blažek.

Někdy ho musí zaujmout i příběh. Jako minulý týden. Do redakce Sedmičky přišla Lada Sedláková, která si s partnerem pořídila ročního staforda. Získala ho po prvním majiteli, je bojácný a strach má hlavně z mužů. „Bylo mi těch lidí a psa líto. Jinak bych to nevzal,“ tvrdí Blažek.

Mnozí kamarádi ho na titulní straně vůbec nepoznali. Předem jim o tom neřekl, takže byli překvapení. „Ta fotka strašně lže, vypadám na ní mnohem líp než doopravdy. Fotograf je kouzelník,“ říká se smíchem.

Víc než jeho samotného prý bavilo pózování jeho psy Lellu a Safi. Před objektivem se chovali naprosto přirozeně a užívali si pozornosti. „Jsou to modelky, rády se ukazují. To já ne, svoje fotky skoro nemám,“ pokyvuje hlavou.

Miss tváří Sedmičky

Nikola Tomiová se poprvé na stránky Sedmičky dostala tak trochu náhodou. To když týdeník poutal na chystanou soutěž Miss Jindřichohradecka. Snímek, kde se tehdy ještě studentka ekonomické školy líčí při přípravách na soutěž, se do novin hodil barevně i formátem. O týden později už měla Nikola titul druhá Vicemiss Jindřichohradecka.

Poté se objevila na titulce dokonce třikrát. Redaktoři ji totiž vybrali jako tvář Sedmičky. Na jaře byla na první straně v záplavě modrých květin, v létě si pro změnu pohrála s vodou z fontány a na podzim ji lidé mohli vidět pózovat s drakem. Do série snímků chybí už jen zimní. Potom začne redakce hledat novou tvář.

„Bude mi líto, že to skončí. Vždycky jsme se strašně nasmáli. Největší zábava byla u fontány, proto mám tu fotku nejraději,“ tvrdí Nikola Tomiová. Za rok, kdy ji mohli čtenáři v Sedmičce vidět vůbec poprvé, stačila udělat maturitu na střední škole a přestěhovat se do Českých Budějovic. V současné době pracuje jako zástupkyně vedoucí prodejny s oblečením a příští rok by ráda začala dálkově studovat vysokou školu.

Největší radost měl z úspěchu své dcery otec. „Taťka na mě byl opravdu pyšný,“ myslí si. Zatímco otec byl nadšený ze všech zveřejněných fotek, jejím kamarádům se zalíbila podzimní, kde drží v ruce draka. „Dělají si ze mě srandu. Prý je mám naučit, jak se pouští,“ směje se Tomiová.