OBRAZEM: Coworkingová centra nabízí inspirativní prostředí s kvalitním designem

Na lukrativním místě v centru Prahy, v budově na nároží ulic Na Příkopě a Panská, sídlí první pražská pobočka rychle rostoucí coworkingové sítě HubHub.

Na lukrativním místě v centru Prahy, v budově na nároží ulic Na Příkopě a Panská, sídlí první pražská pobočka rychle rostoucí coworkingové sítě HubHub. Zdroj: BoysPlayNice

Široká velikostní škála telefonních budek, místností pro videokonference až po  zasedací místnosti je rozeseta na více než dvou tisících metrech čtverečních tak, aby svůj cíl nikdo neměl dál než pár kroků od pracovního místa.
V kancelářích převládají neutrální odstíny bílé a šedé, místa pro práci zútulňují nařasené závěsy a historická špaletová okna.
Společné prostory sází na kontrast barev a tvarů.
Projekt prostoru zpracovali designéři a architekti ze Studia Perspektiv.
Coworkingový prostor Opero se nachází v dlouhou dobu uzavřeném historickém objektu Štencova domu v Salvátorské ulici, v těsné blízkosti pražského Staroměstského náměstí. Dům dostavený na počátku 20. století podle návrhu předního architekta Otakara Novotného byl ve své době nejmodernějším tiskařským domem v regionu Střední Evropy.
19
Fotogalerie

Atraktivní lokalita, ideálně v centru města a kvalitní architektura, která vytváří inspirativní pracovní prostředí. Popularita sdílených kanceláří v Česku roste. Podívejte se, jak dopadnou, když se jejich realizace ujmou architekti.

Zhruba 40 procent center sdílených kanceláří v Praze je menších než 150 metrů čtverečních. Sdílené kanceláře nad 1000 metrů čtverečních tvoří asi desetinu. Mezi největší poskytovatele sdílených kanceláří v Česku patří společnosti Regus, Business Link, InnoCrystal, Work Lounge, HubHub, Impact HUB a Scott & Weber.

Na Prahu loni připadala více než polovina ploch sdílených kanceláří v zemi. V Brně to byla asi desetina. Následovaly Ostrava, Olomouc a Zlín. Nárůst plochy sdílených kanceláří, podle odhadu Expobank CZ jich do konce letoška bude zhruba 61 tisíc metrů čtverečních, je celosvětovým trendem. Globálně existuje přibližně 14 tisíc center sdílených kanceláří, jejichž služeb pravidelně využívá zhruba 1,2 milionu lidí.