Oprava Nuselského mostu začne v květnu

Praha začne v květnu opravovat spáry na Nuselském mostě, kterými v prosinci do mostu natekla voda z tajícího sněhu a zastavila na několik hodin provoz metra. Po jednání rady to tento týden řekl náměstek primátora Karel Březina (ČSSD). Během oprav budou v obou směrech zachovány vždy dva jízdní pruhy ze tří. Oprava potrvá do konce listopadu.

Technická správa komunikací (TSK) rekonstrukci dlouhodobě plánuje, letos jí město v rozpočtu na tyto účely schválilo 35 milionů korun. Most je jednou z klíčových staveb pražského dopravního systému a není možné jej zcela uzavřít. Proto se bude opravovat za provozu. Dopravu budou v letních měsících komplikovat také další opravy a uzavírky. Podle Březiny má Praha pro letošek nahlášeno asi 150 akcí, které ovlivní dopravu. Těch nejvýznamnějších jsou asi dvě desítky.

Patří mezi ně například oprava tramvajové tratě v úseku Smetanovo nábřeží - Křižovnická a dále na Masarykově nábřeží. „Bezpodmínečně nutně je letos třeba provést také rekonstrukci kanalizace pod křižovatkou Čechův most, Na Františku a Dvořákovo nábřeží, kde budou práce probíhat během prázdninových měsíců,“ uvedl Březina. Většina akcí je plánována na letní měsíce. V době letních prázdnin je totiž podle údajů TSK v Praze asi o deset procent nižší automobilový provoz než v červnu a září.