Ostravský administrativní komplex Nordica získal další nájemce

Společnost Skanska Property Czech Republic podepsala letos v třetím čtvrtletí dvě nájemní smlouvy na pronájem kanceláří v budově Nordica Ostrava. V jejích kancelářích se usídlí přední personální agentura Grafton a obchodník s energetickými komoditami United Energy Coal Trading (UECT). Společnost Grafton si od 1. prosince 2011 pronajme 340 metrů čtverečních kancelářské plochy.

„Budova Nordica se nám líbí jako moderní kancelářská budova, která nabízí ideální řešení prostoru, možnost expanze a vynikající umístění v centru Ostravy. Naši zaměstnanci, obchodní partneři a klienti uvítají její dopravní dostupnost a veškerou občanskou vybavenost v jejím blízkém okolí. Zároveň oceňuji přístup společnosti Skanska, která rozumí potřebám a způsobům komunikace nadnárodní společnosti jakou je Grafton a posunula nás kupředu v náhledech na námi požadovaný kancelářský prostor,“ konstatuje Martin Ježek, výkonný ředitel společnosti Grafton Recruitment.

UECT doplní stávající nájemce budovy Nordica na přelomu roku 2011 a 2012. Člen Energetického a průmyslového holdingu podepsal nájemní smlouvu na 155 metrů čtverečních kancelářské plochy v přízemí této sedmipodlažní, energeticky úsporné budovy.
„Ostrava byla pro výběr sídla společnosti vzhledem k našim aktivitám v tomto regionu strategickou lokalitou. Poloha budovy Nordica, která má výborné napojení na městkou hromadnou dopravu a hlavní dopravní tepny, přispěla k našemu rozhodnutí umístit naše nové kanceláře právě do této budovy,“ říká Tomáš Novotný, výkonný ředitel společnosti United Energy Coal Trading.

Nordica Ostrava je první kancelářskou budovou v České republice s certifikací programu Green Building od Evropské komise pro energeticky úsporné budovy. Budova je navržena tak, aby spotřebovávala o 30 procent méně energie, než stanovují české normy. Ekologicky vyspělá budova snižuje dopad na životní prostřední a nájemcům šetří náklady za energie. Budova nabízí pronajímatelnou plochu zhruba 12 tisíc metrů čtverečních a je zasazena přímo do centra Ostravy na nároží ulic Českobratrská a Soukenická. Vedle kanceláří a maloobchodních ploch disponuje také 129 parkovacími stáními ve dvou podzemních patrech.