Oukrop s hvězdou Michelin

Houbám se ještě před válkou říkalo maso chudých. Skutečné hovězí nebo vepřové se podávalo jen v neděli nebo o svátcích, a tak houbové míchanice voněly na podzim lidem na stolech skoro pořád.

Stejně jako švestkové omáčky nebo jídla ze zeleniny, řepy, brambor, dýní… Chudáci naši pradědové, říkáte si?

Omyl. Staré recepty našich prababiček vyladila k dokonalosti celá staletí. A i proto se k nim teď vracejí nejlepší pražské restaurace. Moderní je vařit z čerstvých potravin.

Jídelní lístky teď nabízejí houby, dýni, zelí, kořenovou zeleninu, švestky, hrušky… A to je skvělá zpráva.

Sbohem smažený eidame s hranolky. Už se nevracejte kuřecí prsa s broskví…Restaurace konečně oprášily tradiční českou kuchyni.

Půjdou ještě dál? Snad je jen otázka času, kdy číšníci v restauraci oceněné hvězdou Michelin budou hostům nabízet tradiční český oukrop.