Peugeot 2008 odhalen. Prohlédněte si novou konkurenci Opelu Mokka

Peugeot 2008

Peugeot 2008 Zdroj: Autorevue.cz

Peugeot 2008 byl k vidění na autosalonu v Paříži ještě jako koncept, sériová verze má světovou premiéru naplánovanou na jarní autosalon v Ženevě. Na internet ovšem už teď unikly první oficiální fotky sériové verze.

Opel Mokka, respektive Nissan Juke a Chevrolet Trax, dostanou už brzy nového konkurenta. Na ženevském autosalonu Peugeot představí malé SUV 2008. Jak bude vypadat, to naznačoval koncept, který automobilka ukázala v Paříži. Aktuálně na internetu už kolují první oficiální fotografie sériové verze. Jak je vidět, od konceptu se příliš neliší.

Informací samozřejmě zatím mnoho k dispozici není. Peugeot 2008 by měl být dlouhý pouze 4160 mm a pohon se budou starat jednotky známé z modelu 208. Očekávat tedy můžeme například přeplňovanou jedna-šestku THP (156 k) a samozřejmě naftový agregát 1.6 HDI. Standardem je pohon předních kol, pohon všech kol bude podle neoficiálních informací za příplatek. Zatím ale není úplně jasné, zda půjde o klasiku v podobě mezinápravové spojky nebo o nějakou verzi systému HYbrid4.

Peugeot 2008Peugeot 2008 | Autorevue.cz