Písecký tým brzdí zranění

Jen necelé tři týdny zbývají do začátku jarních odvet v ČFL a písečtí fotbalisté ještě nehráli v plné sestavě.

Trenér píseckých fotbalistů Karel Musil se na začátku ledna těšil, jak dokáže v dlouhé zimní přestávce připravit svůj tým na jarní odvety. V nich chce bojovat o nejvyšší příčky. Realita je však trochu jiná.
S průběhem tréninku je kouč spokojen. Přípravné zápasy už mu tolik radosti nepřinesly.
Zbývají mu poslední dva a ještě neměl možnost vidět hrát tým v kompletním složení. Zušťák v přípravě ještě nenastoupil kvůli problémům se zády a jeho situace nevypadá moc optimisticky. U Hrbáče přetrvávají zdravotní problémy z konce podzimu a mimo hru je také brankář Samoel.
Když se k tomu přidají další drobné zdravotní trable, neměli písečtí v některých duelech ani moc možností střídat.
„Pak jsou ty přípravné zápasy trochu na nic, protože sestavu jsme občas museli doslova lepit,“ popsal Musil.
S čím byl naopak spokojený na jedničku, bylo posílení mužstva. Vedení píseckého celku se nakonec dohodlo s obráncem Michalem Heldem a hráč pražské Slavie na jih Čech přestoupil. Na přestup přišel také ofenzivní záložník Michal Mašát z Českých Budějovicích. Oba hráče Musil zná a oba příchody vítá. „V tomhle ohledu udělalo vedení klubu kus práce,“ pochvaloval si kouč.
Vedle příchodu došlo i k odchodům. Do divizních Strakonic odešli na půlroční hostování záložník Michal Sleza a obránce Vlastimil Švehla. „Pracujeme ještě na příchodu jednoho hráče do ofenzivy. Kdyby to vyšlo, byl by to top přestup,“ přiblížil šéf klubu Milan Nousek.
Teď už podle trenéra tým najíždí na model přípravy, jako kdyby byl v mistrovských zápasech. O víkendu se střetne s druholigovovu Čáslaví a o dalším bude mít generálku doma s Příbramí B.