Policejní ředitel na Vysočině Josef Bačkovský dal výpověď

Krajský policejní ředitel na Vysočině Josef Bačkovský podal výpověď. Ve funkci skončí 30. listopadu.

Bačkovský byl u budování celé správy, která oficiálně vznikla 1. ledna 2010. Po jedenácti měsících její historicky první šéf překvapivě končí. „Není v tom politika ani jiné problémy. Odcházím s čistým štítem a je to rozhodnutí, se kterým jsem ve svém osobním plánu počítal,“ řekl dnes Josef Bačkovský exkluzivně pro Sedmičku.
Od policie odchází po 31 letech a 90 dnech aktivní služby. Policistou je od roku 1979 a první zkušenosti získával na Dopravním inspektorátu v Havlíčkové Brodě a poté na obvodním oddělení v Chotěboři. V roce 1993 se stal ředitelem Okresního ředitelství Havlíčkův Brod a od roku 2006 vedl jihlavské okresní ředitelství. Od roku 2008 působil jako zástupce ředitele KŘP Jihomoravského kraje pověřeného zřízením Krajského ředitelství policie kraje Vysočina.
„Posledních šest let pro mě bylo náročných. Stoupal jsem v kariéře strmě nahoru a to, že jsem se stal krajským ředitelem, byl pro mě vrchol,“ svěřil se Josef Bačkovský, kterého vedou k odchodu především rodinné důvody.
Kdo bude od 1. prosince novým krajským ředitelem není zatím známo, ale Josef Bačkovský se netají tím, že má svého favorita.
„Mám svůj tip, kdo by to mohl po mně převzít. Seznámím se svým názorem ministra vnitra, policejního prezidenta i hejtmana Vysočiny,“ podotkl Bačkovský. Kdo to je, nechtěl prozradit. Naznačil pouze, že je to člověk, který v současné době na krajském ředitelství pracuje.