Policie marně pátrá po devítileté školačce

Desítky pražských policistů od středy hledají devítiletou Annu Janatkovou. Bez výsledku.

Dívenka šla ve středu ze školy společně se spolužačkami. V ulici Pod Písečnou v Kobylisích se jejich cesta rozdělila a od té doby ji nikdo neviděl.

Do pátrací akce byly nasazeny desítky policistů, policejní vrtulník a psovodi. Pátrání bylo rozšířeno na celou metropoli a pokračuje i přes noc.

„Bohužel naše pátrání zatím skončilo bez výsledku, i když naši lidé v oblasti Troje prohledali každý centimetr. Na tísňovou linku 158 však chodí stále nové poznatky, které prověřujeme,“ sdělila týdeníku Sedmička dnes večer policejní mluvčí Andrea Zoulová.

Zatím se podařilo najít jen dívčin batoh a lahev od pití. Věci byly ukryté v uzamčené zahradě nedaleko místa, kde se Anna ztratila.

Kriminalisté pracují i s verzí, která nevylučuje únos ani vraždu.

Vrtulník vzlétnul v poledne

Anička je vysoká asi 120 centimetrů a má blond vlasy. Oblečena byla do tmavě šedé zimní bundy, fialovo-černé šály (tzv. „Palestina“) a tmavě modrých džínů s červenobílým páskem. Na nohou měla černé boty a na hlavě fialovou čepici s kšiltem.

Policejní pátrači, psovodi i kriminalisté se při pátrání po pohřešované devítileté Anně Janatkové ráno zaměřili na jednu z rekonstruovaných vil v Praze Troji. Dva dělníky z vily kriminalisté převezli k výslechu.

Policisté se tak soustředili na prohledávání samotné vily a její zanedbané zahrady, ale bez pozitivního výsledku. Pokračují také v prohledávání ostatních lokalit a rozpadlých staveb.

Podle dostupných informací pochází dívka z bezproblémové podnikatelské rodiny, neměla žádné problémy, ani nebyla nikdy dříve pohřešovaná.