Praha hostí motorové gladiátory

Je tomu deset let, co se u nás freestylová motokrosová show Gladiator Games konala poprvé. Dnes vystoupí od dvou a od půl osmé v O2 aréně.

Jelikož jde o výročí, musí být tentokrát gladiátorské hry bez mečů a krve, jenom s motorkami, opravdu velkolepé. „Seznam pozvaných jezdců a FMX celebrit je neuvěřitelně nabitý a vlastně to vypadá, jako by byl na steroidech,“ říká jeden z organizátorů a současně jeden z jezdců Martin Koreň. Slavných jmen bude na letošním ročníku přes tři desítky. Jméno Robbie Maddison by mělo lidem něco říct, i když o motokrosu neví zhola nic (hlavně jeho velkolepé skoky oblétávají i mainstreamová média).

Dalším slavným skokanem je Travis Pastrana. Muž, který porušil všechny fyzikální zákony a jako první skočil double backflip. Dvojitého salta na motorce se diváci dočkají i tentokrát. Na FMX Gladiator Games dorazí se svou partou Nitro Circus, s níž nepřetržitě vymýšlí nějaké šílené adrenalinové velekousky. S touhle skupinou má dokonce pořad na MTV. A všichni budou přítomni na Gladiator Games.