Prahu oživí první „carbon neutral“ konference

Mezinárodní konference a expo Šetrné budovy 2012, která se koná 10. května 2012 v pražském hotelu Clarion, bude svým způsobem jedinečná. Jako první v Česku totiž proběhne v režimu „carbon neutral“.

Co to znamená? Že celá akce transparentně sníží svůj negativní vliv na životní prostředí na naprosté minimum.

„Režim carbon neutral zajímavě ovlivní způsob přípravy akce i její samotný průběh,“ říká Boris Zupančič, ředitel České rady pro šetrné budovy, která akci organizuje. „Ve spolupráci se společností Schneider Electric, generálním partnerem akce, například proměřujeme energetickou spotřebu konferenčního patra hotelu a navrhujeme její optimalizaci,“ vysvětluje Zupančič a dodává: „V rámci přípravy expa se dále snažíme redukovat spotřebu materiálu.“ Ale nejde jen o koncept carbon neutral. Celý konferenční den bude nabitý zajímavým programem, na němž ve 26 sekcích vystoupí na 80 osobností. Mimo jiné: Jane Henley, CEO Světové rady pro šetrné budovy, Martin Townsend, ředitel britské certifikace BREEAM, Marc Coroler, Central Europe Senior Vice President Schneider Electric, prof. Petr Hájek z Fakulty stavební ČVUT, Tony Robson, CEO Knauf Insulation, Martin Scott, ředitel PricewaterhouseCoopers CZ, nebo Patty Fong z European Climate Foundation.

Mezi hlavní témata akce bude patřit energetická efektivita environmentálně šetrných budov, měnící se legislativa, certifikace, měření hodnoty šetrných budov a vývoj trhu nebo vývoj zdravého vnitřního prostředí v budovách.

„Na naší konferenci a expu budete moci výborně networkovat, konzultovat nebo sdílet inspiraci. Ale hlavně zde získáte novou perspektivu v pohledu na budovy a stavebnictví obecně,“ uzavírá Boris Zupančič.

www.setrnebudovy.cz