Překvapení podzimu je z Písku

Házenkářky Písku mají za sebou nejlepší podzim od postupu do interligy. Play-off už pustit nechtějí.

Za necelou polovinu letošní sezony uhrály písecké házenkářky tolik bodů, kolik jich získaly vždy za celý ročník od jejich postupu do interligy žen. A to mluví za vše.

Jihočešky letos zažily povedený podzim. Vánoční přestávku stráví na pátém místě soutěže se ziskem dvanácti bodů a je to pro ně hodně slušná bilance.

„Vyhráli jsme všechno, co jsme podle papírových předpokladů získat měli,“ hodnotí podzimní vystoupení svého celku manažer píseckých házenkářek Michal Horák.

Navrch získali dva body v zápase proti Michalovcům. „S tím nikdo před sezonou nepočítal,“ dodal.
Písecké hráčky letos dokázaly zaskočit jednoho favorita a v zápasech, které měly zvládnout, nezaváhaly.

Oproti minulým létům to byl rozdíl. Před sezonou družstvo prodělalo kvalitní přípravu, vedení vhodně doplnilo kádr a výsledky se dostavily.

Písecké hráčky dokážou hrát v horních patrech interligy žen a nerozhodila je ani účast v evropském poháru Challenge Cup.

To zažily v minulém ročníku jejich konkurentky, které se po nadějné první polovině sesypaly, a soutěž zachraňovaly v baráži.

„Účast v pohárech pro nás byla velikou zkouškou, kterou jsme zvládli,“ popisoval dále manažer celku a nemluvil přitom jen o výsledcích.

Měl na mysli i organizační stránku věci, kdy si na sebe vedení vzalo těžký úkol zorganizovat turnaj druhého kola Challenge Cupu. Povedlo se to, a když hrál tým ve třetím kole poháru s makedonským Skopje, byla pro něj příprava jednoho zápasu hračkou.

Finance dodali sponzoři

„Zvládli jsme to i finančně,“ chválil Horák. Rozpočet poháru klub pokryl ze sponzorských peněz, do rozpočtu pro interligu nesáhl. „Bylo dokonce snazší získat peníze na evropský pohár než pro naši soutěž,“ dodal Horák. S jídlem roste chuť. Před sezonou mluvil manažer tradičně o tom, že se chce vyhnout baráži. Teď už by to byl alibismus. „Když se vám povede podzim takovýmhle způsobem, musíte myslet výš,“ řekl.

Play-off už by podle něj jeho tým ztratit neměl a pak už je to loterie. Ale vzhledem k letošní novince, kterou je fakt, že se nebude hrát série o třetí místo, ale z poražených semifinalistů dostane bronzovou medaili ten tým, který se umístí lépe po základní části, bude boj napínavý až do samého konce.

Písek by si medaili zasloužil. Po pauze začnou mistrovská utkání 9. ledna. Jihočešky zamíří do Šaľy.