Prodej nových telefonů iPhone je prý fenomenální. Do Česka přijdou 9. října

Zahájení prodeje nových telefonů iPhone 6S v Apple store v Londýně

Zahájení prodeje nových telefonů iPhone 6S v Apple store v Londýně Zdroj: ctk/AP

iPhone 6S
Zahájení prodeje nových telefonů iPhone 6S v Apple store v Londýně
2
Fotogalerie
Americká technologická společnost Apple prodala během prvních tří dnů od uvedení na trh přes 13 milionů chytrých telefonů iPhone 6S a iPhone 6S Plus. Firma tak překonala rekord z loňského roku, kdy třídenní prodej nových modelů iPhone 6 a iPhone 6 Plus překročil deset milionů. Apple zároveň oznámil, že od 9. října prodej novinky rozšíří do dalších víc než 40 zemí, včetně České republiky.

„Prodej telefonů iPhone 6S a iPhone 6S Plus je fenomenální, překonává všechny předchozí prodejní výsledky za první víkend v historii Applu,“ uvedl generální ředitel Tim Cook. K letošnímu prodejnímu rekordu podle agentury Reuters přispěl čínský trh, na který loni nové modely vstoupily se zpožděním.

Apple v pátek uvedl nové telefony iPhone 6S a iPhone 6S Plus na trh v Austrálii, Kanadě, Číně, Francii, Německu, Hongkongu, Japonsku, na Novém Zélandu, Portoriku, Singapuru, Británii a v USA. Analytici předpokládali, že prodej během víkendu dosáhne 12 až 13 milionů přístrojů.

Nové telefony mají displej rozlišující sílu dotyku a také dokonalejší fotoaparát s rozlišením 12 megapixelů, což je vůbec první zvýšení od roku 2011. Nové přístroje také nahrávají video v rozlišení 4K.