Prodej pozemku budí pochyby

Lukrativní pozemek v centru Mostu chce vedení města prodat firmě, která sídlí na neexistující adrese.

Občanským demokratům v mosteckém zastupitelstvu se nezdá prodej jednoho z městských pozemků. Volný prostor mezi hotelem Cascade a parkem Šibeník v Mostě hodlá koupit bílinská firma CALP CZ. Chce na něm postavit restauraci a penzion. „Na můj vkus je to neprůhledné,“ prohlásil Vladimír Bártl z ODS. Koalice SMM-KSČM, která Mostu vládne, raději prodej z jednání stáhla.
Podle zjištění Sedmičky je firma v obchodním rejstříku zapsaná na adrese Bezručova 15, Bílina. Na mapě ji ale nenajdete. „Bezručova ulice u nás opravdu není,“ potvrdila zaměstnankyně bílinského informačního střediska. O společnosti má pochybné mínění také radní Ján Vagaši z KSČM, předseda komise pro hospodaření s městským majetkem. „Případ jsme řešili asi čtyřikrát. Neustále si kladli nějaké podmínky ohledně ceny pozemku. Nakonec jsem řekl, že buď přistoupí na požadavky města, nebo ať hledají jinde. Pak přišla náměstkyně primátora Hana Jeníčková do rady s tím, že souhlasí s našimi podmínkami,“ uvedl Vagaši.
Opozici se nelíbí, že o projektu nic neví. „Rada musí připravit prezentaci, abychom viděli, jak bude zástavba na pozemku vypadat. Jak budou řešit zásobování, jaké má firma reference,“ řekl Bártl. Jinak to vidí primátor Vlastimil Vozka. „ODS trpí tím, že má asi nedostatek informací. My jsme je zvali do komisí a oni odmítli. Přizveme je znovu,“ řekl s tím, že firma projekt představila.
„Můžeme být rádi, že v době ekonomické krize chce v Mostě někdo investovat. Plánované služby do centra patří,“ podotkl Vozka. Přiznal však, že u prezentace nebyl. Když se dozvěděl o neexistující adrese firmy, zatvářil se překvapeně. „Nechám si firmu prověřit,“ ujistil primátor.