Restaurace Hooters v Praze představuje tragickou kopii originálu

Oproti známým fastfoodům má Hooters trochu restaurační nádech. O zákazníky se starají vnadné servírky.

První česká pobočka sítě restaurací Hooters byla otevřená ve Vodičkově ulici 4. června. Den poté se tam vypravil testovací tým týdeníku Sedmička s expertem na gastronomii Jakubem Řičicou.

„To, čím se značka Hooters prosadila, a co ji z hlediska konceptu vyčleňuje, to jsou velmi vyvinuté servírky s vysportovanou postavou, které obsluhují v minišortečkách a upnutých trikách. To mi tu nějak chybí,“ podivil se Řičica, který Hooters zná.

Usměvavá, nicméně zdaleka ne „hooters“ dívka testovací tým uvítala a hbitě uvedla ke stolu. Členité prostory podniku vyvolávají „zmatek“, což se záhy u obsluhy projevilo.

Na objednání se čekalo dvacet minut. Nápoje obsluha přinesla za dalších dvacet minut.
Jako předkrm zvolil Řičica Caesar salát (99 Kč), jako hlavní chod Hooters Burger (195 Kč).

„Rychlá občerstvení se ohánějí tím, že co si dáte v zahraničí v jejich pobočce, to samé dostanete i v té domácí, a to ve stejné kvalitě a stejně podávané. Tady to ale neplatí,“ řekl Řičica.

Předražený burger byl podle něj naprosto bez chuti a salát připravil naprostý amatér. „S originální značkou má česká pobočka společné jen slušné prostory. Zbytek je tragický,“ zhodnotil podnik Řičica.