Rezidence Kampa čeká na své první obyvatele

Projekt Rezidence Kampa, jehož 25 nových bytových jednotek definuje luxus rezidenčního bydlení v Praze a České republice, je po kolaudaci a první bytové jednotky budou majitelům předány do konce roku. Rekonstrukce neorenesančního domu ve Všehrdově ulici v Praze na Malé Straně je výjimečná jak svou komplexností, tak pozorností věnovanou jednotlivým detailům. „Vzhledem k nedostatku takto atraktivních lokalit v centru Prahy je Rezidence Kampa naprosto originálním projektem, jenž není porovnatelný se současnou nabídkou na rezidenčním trhu,“ uvedl Martin Kodeš, obchodní ředitel J&T REAL ESTATE CZ.

Podle jeho slov poloha Rezidence Kampa na břehu Vltavy, v těsné blízkosti parku Kampa, Karlova mostu a spolu s uchováním historických prvků budovy je výjimečná i v porovnání s jinými středoevropskými metropolemi. Po celkové rekonstrukci Rezidence Kampa nabízí svým obyvatelům 25 bytových jednotek v různém provedení od 1+kk až po 3+kk, kde se rozloha jednotlivých bytů pohybuje v rozmezí od 30 do 120 metrů čtverečních. Průměrná cena za metr čtvereční je 200 tiscí korun. Rekonstrukce projektu byla zahájena v lednu 2010 a skončila v září 2011 úspěšnou kolaudací. V současné době jsou dvě třetiny bytových jednotek prodány. Novými majiteli jsou jak kupci tuzemští, tak zahraniční.

Rekonstrukci omezovaly požadavky památkářů

Součástí společných prostor je privátní zahrada ve vnitrobloku objektu. Rezidence Kampa svým budoucím obyvatelům zajišťuje 13 parkovacích míst v automatickém parkovacím systému. Rekonstrukce objektu byla prováděna s citlivým přístupem vzhledem k jeho mimořádné historické hodnotě. Kupříkladu historická fasáda, štuková výzdoba a celkový ráz objektu byly zachovány tak, aby splňovaly nároky kladené na ochranu památek. Tento základní předpoklad nijak neovlivnil atmosféru nadstandardního bydlení odpovídající požadavkům moderního stylu života. Projekt byl připraven ve spolupráci s architektonickým ateliérem Loxia a.s.

Interiérové a technické vybavení Systém centrálního vytápění a chlazení svou sofistikovanou strukturou bude patřit k nejvyspělejším svého druhu. Individuální regulace pro každou bytovou jednotku je samozřejmostí. Interiér doplnily parketové podlahy a repliky historických dveří. Kamerový systém monitoruje celý komplex dvacet čtyři hodin denně. Vedle uvedeného vybavení Rezidence Kampa nabízí svým budoucím obyvatelům možnost dotvořit si interiér bytů podle vlastních představ a požadavků. „Projekt Rezidence Kampa prošel náročnou přípravou a složitou realizací, ale nakonec se nám podařilo dotáhnout vše do úspěšného konce,“ vysvětlil Jiří Knob, manažer projektu Rezidence Kampa a doplnil: „Přestože Rezidence Kampa bude vybavena moderními technologiemi jako vyspělým systémem vytápění a chlazení nebo automatickým parkovacím systémem, jeho historická fasáda a jedinečná atmosféra zůstane zachována.“

Historie domu sahá do konce 19. století Historie Rezidence Kampa spadá do druhé poloviny 19. století, kdy v celém hlavním městě docházelo k rozsáhlým změnám a přestavbám v kontextu probíhající průmyslové revoluce. V roce 1892 zde byl vystavěn nový činžovní dům podle projektu architektonické a stavební firmy Jechenthal & Hněvkovský jako součást celistvého bloku budov. V současné době se Rezidence Kampa chystá na svou další éru, vstup do 21. století.