Rezidenční bydlení Sedmikráska začíná vyrůstat v pražských Vysočanech

Výstavba nového bytového projektu Sedmikráska v Praze-Vysočanech, nedaleko stanice metra Českomoravská a Galerie Harfa, odstartovala. Dům nabídne byty s dispozicemi od 1+kk do 4+kk s vyšším standardem bydlení. Předpokládaný termín dokončení bytů je v prvním čtvrtletí 2014. Oznámila to developerská společnost Daramis Group.

Sedmikráska vyroste v ulici Kurta Konráda mezi ulicemi Ocelářská a Drahobejlova. Dopravní dostupnost metrem trasy B doplňují tramvaje, jejichž pravidelné linky jezdí po přilehlých ulicích Sokolovská a Českomoravská a vedou přes Palmovku a Florenc až do centra Prahy, případně opačným směrem na Vysočanskou a Černý Most. V docházkové vzdálenosti kolem O2 arény staví autobusy jedoucí na Prosek, Žižkov a do dalších částí Prahy. Pro cesty vlakem je tu také nádraží Praha - Libeň.

V těsném sousedství projektu se nalézá nový nákupní a společenský komplex Galerie Harfa. Na nedalekém náměstí OSN se nachází nákupní Galerie Fénix a v okolí menší obchody s potravinami a dalším sortimentem. Zdravotní péči zajišťuje jen několik minut chůze vzdálená poliklinika Vysočany, městský úřad stojí o kousek dál. Základní škola Špitálská je tři stanice tramvají, středních škol a gymnázií je v okolí několik, včetně česko-britského gymnázia The English College.

„Přímo ve dvoře bytového projektu Sedmikráska vybudujeme pro pohodlí obyvatel zcela nový park. Tuto zelenou plochu o velikosti 1500 m2 rozšíří další výstavba v okolí ještě o dvě třetiny, takže ve výsledku bude se Sedmikráskou sousedit 4500 m2 zeleně. Velký park s cyklistickou stezkou podél říčky Rokytky je jen pár bloků odtud,“ dodává Miškovič.