Rybičky 48 plánují road movie

Sedmička představuje sedmiletou kapelu z Kutnohorska

Více než 180 000x si fanoušci na YouTube přehráli videoklip k písni Oooou! Více než sedm let již hraje kutnohorská kapela Rybičky 48, která písničku vypustila do světa.

„Původně jsme byli Banánový Rybičky,“ vysvětlil zpěvák a baskytarista Jakub Ryba původ názvu. Když kapela prorazila, musela se přejmenovat kvůli shodě s televizním pořadem Haliny Pawlowské. Fanoušci pak vybrali název Rybičky 48.

Desátého října kapela vydala šestou desku Viva La Revolucion. „Cítím tam posun v textech a v muzice, ale pořád jsme to my,“ popsal Ryba. „Naše muzika je jednoduchá o třech, čtyřech akordech,“ dodal frontman kapely.

Na desce hostuje finalistka Superstar Bára Zemanová nebo Michal David. „Šlo o lidi, kteří jsou známí v trochu jiném žánru, ale spojuje nás společný koníček: sranda,“ dodal Jakub Ryba.

Do nového roku má kapela velké plány. Celý rok chce natáčet DVD z cest a koncertů. „Takové road movie Rybiček 48,“ směje se Ryba.

Podzimní koncertní šňůru kapele překazila operace uzlin zpěváka Jakuba Ryby, od ledna si chce koncertní útlum vynahradit.