Sdílená doprava dostává nový rozměr. Zájemci si mohou i zasáňkovat

Sáňkovat se dá na vyznačených místech na Petříně, ale i v Riegrových sadech či ve Stromovce.

Sáňkovat se dá na vyznačených místech na Petříně, ale i v Riegrových sadech či ve Stromovce. Zdroj: Rekola Instragram

Rekola rozeseli po Praze několik růžových lopat na sáňkování. Na svém isntagramu ukazují přesný návod, jak na jejich půjčení.
Rekola
Rekola
4
Fotogalerie

Už to nejsou jen sdílená kola, koloběžky nebo skútry. Ke skupině sdílených dopravních prostředků se od čtvrtka připojují i bobovací lopaty. Společnost Rekola rozesela na některá vhodná místa v Praze růžové lopaty na sáňkování. Najdete je například na Petříně či v Riegrových sadech. 

S přívalem velkého množství sněhu se mnoho lidí rozhodlo popadnout boby a jít na jakýkoliv pražský kopec za zimními sporty. Společnost Rekola, která provozuje sdílená kola v několika městech Česka, rychle zareagovala a na několik míst v Praze rozmístila růžové bobovací lopaty.

Lopat na sáňkování je možné využít pouze přes aplikaci Rekola. Na mapě jsou vyznačená místa, kde se lopaty nachází a také kde je možné sáňkovat. Lopaty jsou přichycené na nejrůznějších mostech či kovových konstrukcí za klasický zámek na kola. Stačí dojít k lopatě, vybrat si ji přes aplikaci a prostřednictvím zobrazeného kódu si svou lopatu odemknete. 

Lopaty jsou v aplikaci označeny speciálními jmény jako například Ježdík, Olaf, Mácha nebo Nocleženka. Sáňkovat na růžových lopatách můžete za deset korun na půl hodiny, po jízdě je nutné lopatu vrátit na příslušné místo. 

Na vyznačená místa sáňkování je důležité dbát, protože existují městské vyhlášky, které mnohde určují, kde je tato činnost povolena a kde ne. Mezi místa, kam si můžete jít v Praze zasáňkovat, patří vyznačené oblasti na Petříně, Riegrovy sady, Letná, Vítkov a Stromovka. Sáňkovat na růžových lopatách můžete za deset korun na půl hodiny, po jízdě je nutné lopatu vrátit na příslušné místo.