Secesní dům v Pařížské ulici se změnil na kanceláře a obchody

Italská developerská společnost Fim Group přestavěla secesní dům v pražské Pařížské ulici na kanceláře a obchody. Rekonstrukce stála 72 milionů korun. Celkové investice developera do aktuálních nebo chystaných projektů v Praze se mají pohybovat kolem 1,6 miliardy korun.

V Pařížské ulici vzniklo 950 metrů čtverečních kanceláří a 610 čtverečních metrů obchodů. „Většinu už máme pronajatou,“ řekla obchodní ředitelka Fim Group Ilona Monferini Mančíková. Podle architekta Jana Šestáka to byl poslední neopravený dům v Pařížské ulici. „Natáhnout do domu všechny sítě, které moderní kanceláře potřebují, byl skutečně oříšek,“ poznamenal architekt.

Fim Group chce zatím podle obchodní šéfky firmy nemovitost v Pařížské držet ve svém portfoliu, k prodeji dům nenabízí. „Kdyby ale přišla zajímavá nabídka, určitě ji budeme zvažovat,“ uvedla Mančíková. Další investici v hodnotě 45 milionů korun chystá stavitel do přestavby domu v Soukenické ulici na 11 luxusních bytů. Začít stavět chce letos v září, dokončení projektu odhaduje na závěr roku 2012. „Nakoupili jsme také pozemky mimo centrum, kde připravujeme projekty v příštích letech,“