Sen všech otužilců. Ve Švédsku otevírá luxusní plovoucí hotel

Skandinávská idyla: plovoucí lázeňský hotel na řece Lule ve švédském Laponsku.

Skandinávská idyla: plovoucí lázeňský hotel na řece Lule ve švédském Laponsku. Zdroj: Daniel Holmgren, CNN travel

V zimě mohou hosté na nebi spatřit i polární záři.
V lázeňském komplexu se hosté nenudí. V nabídce jsou také aktivity včetně kurzů jógy, jízdy s psím spřežením i kurzy fotografování přírody.
Komplex je asi hodinu a čtvrt od letiště Luleå.
Útulná skandinávská atmosféra: interiér pokojů je minimalistický.
Lázeňský zážitek: hosté ocení saunový svět, ledovou lázeň i lázeňské procedury.
10
Fotogalerie

Nový lázeňský hotel Arctic Bath na severu Skandinávie slibuje ráj pro milovníky ledové lázně. Za návrhem stavby, která se vznáší na řece Lule ve švédské části Laponska, stojí architekti Bertil Harström a Johan Kauppi. Lázeňský komplex, který zaujal minimalismem a harmonií s okolní přírodou, brzy přivítá své první hosty, píše server CNN travel

Komplex připomíná shluk kamenů lemující břeh řeky, v jejichž centru se tyčí kruhovitá budova obestřená kmeny stromů. Design centrální stavby odkazuje na ještě do poloviny 20. století živou tradici plavení dříví po řece. Občas se totiž stávalo, že dřevo uvízlo v peřejích řeky a vytvořilo shluky plovoucí kulatiny. A právě ty tvůrce inspirovaly k finálnímu vzhledu budovy. Stavba připomínající ptačí hnízdo ukrývá saunový svět a ve svém středu lázeň, do níž přímo z řeky vplouvají ledové kry. 

Hotel má 12 samostatných ubytovacích kabin, které nabízejí poutavý výhled na okolní lesy a neustále se měnící nebe, jež v zimních měsících zdobí také polární záře. Prostředí tak návštěvníky přímo nabádá ke sklidnění mysli a meditaci.