Sigma je pro mě číslo jedna

Po hostování v Nizozemí předvádí záložník Lukáš Bajer svůj talent v domácí lize. Se Sigmou chce být na špici.

V loňské anketě Zlatý míč se v kategorii Objev roku umístil pátý. Jeho talent už mohli poznat i fotbaloví fanoušci v Nizozemí. Čtyřiadvacetiletý záložník Lukáš Bajer pokukuje po zahraničních klubech i nadále, zatím ale zůstává v Sigmě Olomouc. A chce s ní vybojovat evropské poháry.

V minulé sezoně jste odešel na hostování do nizozemského klubu Heracles Almelo, ale byly i jiné nabídky. Můžete říct, kdo o vás tehdy vlastně usiloval? Po ročním působení v Sigmě za trenéra Pulpita se začalo spekulovat o mém odchodu do zahraničí, objevily se první nabídky. Nejdříve jsem odjel na testování do holandského AZ Alkmaar, oni se pak měli ozvat, ale sešlo z toho. Následně jsem dělal testy v belgickém Kortrijku, ale nakonec jsem podepsal smlouvu v Almelu a hostoval tam.

Po vašem návratu nebylo dlouho jasné, jestli budete hrát dál za Sigmu, nebo odejdete znovu do zahraničí. Dostal jste nějaké konkrétní nabídky? Spíš jsem vyčkával, protože můj agent žádné konkrétní nabídky nezmiňoval. Takže jsem se připravoval normálně na Sigmě a zahrál si i v Evropské lize. Trenér Psotka mi otevřeně řekl, že se mnou počítá v týmu. Nakonec jsem tedy zůstal v Olomouci a rozhodně toho nelituju.

Kdyby se jednalo o vašem přestupu, měl byste zájem výhradně o zahraniční kluby? Co kdyby se teď ozvala třeba Sparta nebo Slavia? Když už jsem do ciziny jednou nakoukl, tak bych se tam samozřejmě rád podíval znovu: to je sen každého českého fotbalisty. Teď jsem ale v Sigmě, což je pro mě v české lize klub číslo jedna. Vyrůstal jsem tady, jsem tu spokojený a nemám zapotřebí odcházet do jiného týmu Gambrinus ligy.

Jak hodnotíte dosavadní výkony Sigmy v sezoně? Nastartovala nás Evropské liga. Tam jsme si, myslím, udělali dobré jméno. Pak jsme se postupně dostávali do určitého útlumu a smolně ztráceli body. No a pak zase přišla ta pro nás důležitá změna, kdy jsme konečně začali vyhrávat. Což je dobře, Sigma má na to, aby se umísťovala v horní polovině tabulky.

Jaké má podle vás Sigma vyhlídky? Cíle jsou stejné jako loni. Chceme po jarní části soutěže skončit na pohárových místech.

V domácím poháru jste se probojovali do čtvrtfinále. Má Sigma na úspěch i v této soutěži? O vítězství se porveme s kýmkoliv, máme svou kvalitu. Chceme dojít až do finále.