Společnost UTi (CZ) s.r.o. se stěhuje do skladových prostor Tulipán Parku v Hostivicích

Moderní a flexibilní prostory, stejně jako příhodná poloha stály za rozhodnutím nadnárodní logistické společnosti UTi (CZ) s.r.o. přemístit do areálu Tulipán Parku v Hostivicích u Prahy své sklady i kancelářské zázemí. Transakce, kterou zprostředkovala mezinárodní poradenská společnost DTZ, dosáhla celkového objemu 5 680 metrů čtverečních. UTi ve svém novém působišti sloučí své předchozí sklady v Horních Počernicích a v Praze-Zličíně, kde se rovněž nacházelo administrativní zázemí firmy.

Zdeněk Miarka, jednatel společnosti UTi, k transakci dodává: „Tulipán Park jsme si vybrali především z důvodu výborné lokality, technickým parametrům budovy, dostupnosti pro zaměstnance i klienty a rovněž díky atraktivním nájemním podmínkám.“

Tulipán Park je strategicky umístěn na západním okraji Prahy, přímo u Pražského okruhu v těsné blízkosti ruzyňského letiště. Lokalita umožňuje rychlé dopravní napojení na dálnici D5 směrem na Rozvadov a novou komunikaci R6. Areál je přístupný i městskou hromadnou dopravou. Nedaleko areálu je i železniční trať Praha – Kladno. Kromě společnosti UTi (CZ) s.r.o. se v areálu nachází sklady a sídla společností jako Kuehne & Nagel, Autobenex, A-Keramika, Červa a dalších.

Neobsazenost skladových ploch v České republice poklesla ke konci března 2011 již páté po sobě jdoucí čtvrtletí. Aktuálně dosahuje méně než 9 procent, přičemž ve 4. čtvrtletí 2010 to bylo 10,4 procenta. Na konci 1. kvartálu 2011 tak bylo neobsazeno 322 500 metrů čtverečních moderních skladových ploch. V České republice na konci 1. čtvrtletí DTZ eviduje 3,62 milionu metrů čtverečních moderních skladových ploch.