Strom přání. Cesta k dobrému skutku

Děti z dětského domova Srdce v Karviné tráví Vánoce spolu. O tom, co najdou pod stromečkem, rozhodují lidé, kteří nemyslí jen na sebe.

Také letos ozdobily děti z dětského domova Srdce strom v nákupním centru vlastnoručně vyrobenými přáníčky, na které napsaly, co by si přály najít pod stromečkem. O nákup dárků se znovu postarají lidé, kterým není osud těchto dětí lhostejný. Stačí, když ze stromu vezmou kartičku, koupí to, co je na ní napsané a předají dárek do 23. prosince službě u vánočního stromku.
„Dětem říkáme, aby byly skromné. Když napíší na přání třeba televizi, asi by byly zklamané, protože by jim ji zřejme nikdo nekoupil. Pokud napíší šampon nebo hodinky, pod stromečkem se určitě díky některým lidem objeví. Mají z dárků ohromnou radost,“ říká ředitel Dětského domova Srdce Milan Harant. I letos si děti přejí k Vánocům drobnosti. „Každý píšeme na strom jedno přání. Já si napsala o hodinky. Jak budou vypadat, je mi jedno,“ přeje si šestnáctiletá Nikola Macková. Děti by pod stromkem chtěly najít často i kosmetiku. „Přál bych si třeba šampon,“ říká šestnáctiletý Teodor Kubačák. „My zase parfém,“ dodávají Martin Macko s Deziderem Flogašem. Vánoční strom přání stojí v nákupním centru v Karviné od počátku prosince. Udělat radost dětem z Dětského domova může každý. Stačí si vybrat.