Tablet Grippity slibuje oboustranný displej, investory shání na Kickstarteru

Grippity

Grippity Zdroj: http://www.geektime.co.il/

Na webu Kickstarter.com pro kolektivní financování zajímavých projektů se v nedávné době objevil projekt tabletu s průhledným displejem. V podstatě jde spíše o zařízení sloužící jako dálkové ovládání, herní ovladač nebo klávesnice s možností používat jej díky operačnímu systému Android jako tablet. Projekt se jmenuje Grippity a jeho otcem je izraelský vývojář Jacob Eichbaum.

Grippity nabídne sedmipalcový transparentní displej o rozlišení 800 × 480 pixelů. Ten je možné ovládat z obou jeho stran, což dodává tomuto zařízení zcela novou uživatelskou zkušenost, uvádí web PhoneArena.com. Dokonce je údajně možné ovládat Grippity oběma stranami displeje zároveň.

„Srdce“ přístroje je uschované nad displejem. Ukrývá v sobě procesor ARM Cortex A8, 512 MB operační paměti a 4 GB uživatelské paměti, kterou lze rozšířit paměťovými kartami.

Konektivitu zajišťují Wi-Fi a Bluetooth, zařízení dále nabízí infračervený senzorový modul pro ovládání domácích spotřebičů. Baterie má kapacitu 2 400 mAh, ta by měla tablet udržet při práci až 3 hodiny. Přístroj běží na operačním systému Android 4.2 Jelly Bean, ale pokud to dovolí specifikace, je přislíbena poslední verze Android 4.4 KitKat.

Nestandardní tablet Grippity nyní hledá investory. Aby by mohla být zahájena výroba, je nutné nasbírat alespoň 199 tisíc dolarů (přibližně čtyři miliony korun). Přispěvatelé zatím projektu poslali necelých 30 tisíc dolarů. V případě příspěvku ve výši 159 dolarů (3200 korun) můžete získat jeden z prvních modelů zdarma, tvrdí výrobce. Ambiciózní projekt má za cíl vstoupit na trh na podzim roku 2014.